NAPLES, ITALY - MAY 03: Rafael Benitez head coach of Napoli during the Serie A match between SSC Napoli and AC Milan at Stadio San Paolo on May 3, 2015 in Naples, Italy. (Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)
 Giuseppe Bellini / Getty Images / 2015 Getty Images
SELIDBA NA OTOK?

Kako je Benitez kupio Biliću kartu za London: Hrvat prvi kandidat za klupu West Hama

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 25. svibanj 2015. 00:31

Slaven Bilić upisao je poraz u derbiju protiv Galatasaraya (2:0), a sudbina Hrvata na klupi Bešiktaša i dalje nije poznata, iako je Bilić izrazio želju kako bi i iduće sezone volio voditi turski klub. Bešiktaš se dva kola prije kraja oprostio od naslova i osvojenim trećim mjestom, Bilić je tako ponovio rezultat iz prošle sezone.

U dvije godine Bilić je osam puta igrao protiv Galatasaraya i Fenerbahcea i u tim derbijima nema niti jednu pobjedu. Ukoliko Bilić po svršetku sezone napusti Tursku, kao najrealnija opcija spominje se engleski West Ham. Čekićari su u posljednjem kolu engleske Premier lige ostali bez trenera, Sama Allardycea, a idealno riješenje na klupi vide upravo u hrvatskom stretegu.

Kao mogući nasljednici Allardycea spominjali su se i David Moyes, Unai Emery, Harry Redknapp, Steve McLaren i mnogi drugi, ali kako su posljednjih dana pisali engleski mediji, Rafa Benitez bio je prvi pik londonskog kluba. U međuvremenu je za Španjolca interes pokazao i velik Real Madrid, da bi Benitez ekspresno odbacio i odbio sve ponude West Hama. Tim potezom Španjolac je 'pogurao' Slavena Bilića na vrh liste kada su u pitanju kandidati za klupu Čekićara, a prilog tome ide i činjenica da Bilić vodi u većini kladionica na Otoku, odnosno uložite li 10 kuna da će Slaven postati novi trener West Hama, dobitak bi u tom slučaju iznosio samo 4 kune.

Linker
22. rujan 2024 17:40