AP
SERIE A

Juventus startao pobjedom

Utakmicom Fiorentine i Udinesea na Artemio Franchiju u Firenci otvorena je nova sezona talijanskog nogometnog prvenstva. Završilo je 2-1 pobjedom Viola
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. kolovoz 2012. 23:45

Utakmicom Fiorentine i Udinesea na Artemio Franchiju u Firenci otvorena je nova sezona talijanskog nogometnog prvenstva. Završilo je 2-1 pobjedom Fiorentine koja je u drugom poluvremenu preokrenula rezultat...

Poveli su gosti u 28. minuti preko Brazilca Maicosuela. Zabio je brazilski veznjak ljetos pristigao iz Botafoga nakon lijepog proigravanja u prostor Luisa Muriela. "Viole" su po primljenom golu zaigrali puno bolje, pritiskali su gol Udinesea, a do izjednačenja su došli u 67. minuti kada je poentirao Stevan Jovetić udarcem u desni gornji kut nakon asistencije Borje Valera.

Iako je Fiorentina bila osjetno bolja i nakon postignutog gola činilo se da će završiti podjelom bodova. No, s time se nije složio crnogorski 22-godišnji veznjak koji je svojim drugim golom na susretu u prvoj minuti sudačke nadoknade donio svojoj momčadi tri boda.

Zanimljivo, bio je to Jovetiću peti gol Udineseu u isto toliko međusobnih susreta u Seriji A, a postigao ga je tri minute nakon što je Maicosuel iz slobodnog udarca pogodio vratnicu .

Nogometaši Juventusa pobjednički su startali u novu sezonu Serie A savladavši na domaćem travnjaku u Torinu Parmu s 2-0. Torinske "zebre" bile su neporažene u 39 uzastopnih susreta Serie A uoči ovog susreta, a zanimljivo, posljednja koja ih je uspjela pobijediti u talijanskom prvenstvu bila je upravo Parma (1-0) u svibnju 2011. godine.

No, ovoga puta Parma je bila nemoćna, a pobjeda Juventusa mogla je biti i rezultatski izraženija, posebice da je Arturo Vidal realizirao jedanaesterac iz 34. minute. No njegov udarac u donji lijevi kut pročitao je i zaustavio Parmin vratar Antonio Mirante. Bio je to treći nerealizirani jedanaesterac torinskog kluba od početka kalendarske 2012. godine, a prethodna dva nije zabio Pirlo.

Kako bilo, Juve je do pobjede uspio doći dvama golovima u drugom dijelu u razmaku od samo pet minuta. U 54. je zabio Stephan Lichtsteiner, dok je potom iz slobodnog udarca uz šeprtljavu reakciju Parminog vratara poentirao Pirlo.

Bio je to Pirlu sedmi gol Parmi u Seriji A i to je momčad protiv koje je ovaj talijanski veznjak uvjerljivo najviše zabijao.

Serie A, 1. kolo:

Juventus - Parma 2-0 (Lichtensteiner 55, Pirlo 59)

Fiorentina - Udinese 2-1 (Jovetić 67, 90+1 / Maicosuel 28)

Linker
22. rujan 2024 17:29