EURO MERCATO

Juve nudi Mela i 5 milijuna eura za Teveza, Galata ne pušta Musleru u Barcelonu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2013. 11:48

Sve je očitije da će tijekom ljeta torinski Juventus biti itekako aktivan na nogometnom tržištu. Juventus se očito ne zadovoljava dominacijom u Serie A, već želi napraviti pravi iskorak i u Ligi prvaka.

Već se određeno vrijeme nižu moguća pojačanja Juventusa u napadačkom smislu, a usmjeren je torinski klub jednim dijelom i prema 29-godišnjem argentinskom nogometašu Carlosu Tevezu, ponajboljem igraču engleskog doprvaka Manchester Cityja.

Mnogi mediji tijekom srijede tako informiraju da je Juventus poslao konkretnu ponudu klubu s Etihada. Nude Torinezi pet milijuna eura i svog veznjaka, Brazilca Felipe Mela za Teveza.

Posljednje je dvije sezone Felipe Melo uspješno igrao na posudbi u turskom prvaku Galatasarayju koji je voljan vratiti Brazilca u Juventus. Talijanski prvak, pak, s njim ozbiljno ne računa, već i uz pomoć njega želi doći do Teveza, pojačanja o kojem Juventus dugo već mašta.

Stav Manchester Cityja o ovoj ponudi još nije poznat.

Galatasaray odbio Barçinih 17 milijuna za Musleru

Victor Valdes je na sigurnom putu odlaska iz Barcelone, a katalonski nogometni gigant i aktualni španjolski prvak je i dalje u potrazi za kvalitetnim nasljednikom svog dugogodišnjeg vratara.

U srijedu su čelnici Barcelone napravili konkretan korak, te su turskom prvaku Galatasarayju ponudili 17 milijuna eura za njihovog vratara, 26-godišnjeg Urugvajca Fernanda Musleru. No, Galatasaray je ekspresno takvu ponudu odbio.

Pitanje je hoće li od strane Barcelone uslijediti izdašnija ponuda za čovjeka koji je bio bitan kotačić urugvajske reprezentacije koja je prije tri godine igrala polufinale Svjetskog prvenstva na jugu Afrike. Neki katalonski mediji su naveli da će Barcelona vjerojatno podići ponudu na 20 milijuna, ali da preko toga neće ići.

Recimo da je Muslera u Europu došao 2007. godine. Do 2011. godine je bio prvi vratar rimskog Lazija, nakon čega se preselio u Istanbul, odnosno, u Galatasaray.

Linker
21. rujan 2024 08:42