PAUL ELLIS Afp
ZANIMLJIVA TEORIJA

Jürgen Klopp napušta Liverpool? Nijemci lansirali senzaciju i našli novu poziciju slavnom treneru ‘Redsa‘

Iza Kloppa su sjajni uspjesi sa ‘Redsima‘, ali ove sezone su potpuno zaostali za Manchester Cityjem
Piše: SNObjavljeno: 24. veljača 2021. 10:37

Prema navodima njemačkog Sport Bilda Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp mogao bi napustiti Anfield.

Iako je u razgovoru za engleske medije Klopp rekao kao nema namjeru napustiti Englesku tako skoro, Sport Bild je zavrtio priču da bi upravo on mogao biti sljedeći izbornik njemačke reprezentacije i to od ljeta 2022. godine.

Kloppu ugovor s Liverpoolom vrijedi do ljeta 2024. godine, ali prevladava uvjerenje da će ga 53-godišnji Nijemac teško odraditi do kraja.

Postoji 68% šansi da će Klopp preuzeti funkciju njemačkog izbornika od Joachima Löwa nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, navodi se u njemačkom mediju uz dodatak kako je definitivna Kloppova namjera povratak u Njemačku.

image
PAUL ELLIS Afp

Dok u Bildu daju velike šanse za Kloppov odlazak sljedeće godine, navode da je malo izgledno da će se to dogoditi već ovog ljeta. Klopp i njegova supruga Ulla jako su sretni u Liverpoolu, a usprkos lošim rezultatima trener uživa podršku vlasnika Fenway Sports Groupa.

Otkako je preuzeo klupu 'Redsa' od Brendana Rodgersa u listopadu 2015. godine, Klopp je Liverpoolu donio sjajne uspjehe, osvojivši prije dvije godine prvu Ligu prvaka od 2005., a prošle godine prvi naslov engleskog prvaka koji se čekao punih 30 godina. Međutim, ove godine su kola 'Redsima' krenula nizbrdo i nalaze se 19 bodova iza lidera Manchester Cityja, izvan pozicija koje vode u Ligu prvaka.

Linker
06. listopad 2024 02:27