AFP PHOTO/LEON NEAL
HAPPY ONE

Jose Mourinho se vratio: 'Moje znanje je na vrhuncu, počinje nova era Chelseaja'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 10. lipanj 2013. 18:16

Dvije stotine i pedeset novinara uključujući više od 40 televizijskih ekipa. Samo jedan nogometni trener može izazvati reakciju. Jedino José Mourinho na povratku u Chelsea. I u većini svojih rečenica opravdao je ogromno zanimanje.

U prvoj eri na Stamford Bridgeu prozvao se posebnim (The Special One), u ponedjeljak je izabrao drugi nadimak. Sretan je, želi i takav ostati.

- Ako bih birao nadimak za novo razdoblje onda bih izabrao sretan (The Happy One). Presretan sam. Prvi put dolazim u klub u koji sam već zaljubljen.

Šteta što nema Alexa

Porekao je da se posvađao s Abramovičem na kraju prošlog mandata u Chelseaju i zažalio što na Old Traffordu neće zateći starog neprijatelja Alexa Fergusona. Pružit će poštenu priliku svim starosjediocima, uključujući i Johna Terryja.

Povratak u kuću sreće vidi i kao priliku da se na jednom mjestu napokon skrasi na duže od tri godine.

- Moj mentalitet je takav. Danas je 10. lipnja, dan Portugala. Portugalac sam i volim avanturu kao i drevni Portugalci, pomalo sam navigator. No, napravio sam ono što sam želio, osvojio naslove prvaka i kupove u tri najvažnije nogometne lige. I dobio ono što sam želio više od svega - iskustvo. Sada je na meni da dokažem da u Chelseaju mogu ostati četiri godine, izdržati do posljednjeg dana ugovora.

Bolji sam nego ikad

Kazao da je danas smireniji nego u prošlom londonskom životu i sigurno bolji trener nego što je ikada bio.

- Moje znanje je na vrhuncu, a sa 50 sam još uvijek dovoljno mlad trener i dolazak u Chelsea vidim kao početak nove ere. Nisam došao kako bih uživao u onome što sam napravio prošli put. Znam da su očekivanja velika i želim vjerovati da je mogu biti još uspješniji.

Upitan je i za Iniestin ubod, da je narušio ugled Primere.

- Oštetio sam ga tako što sam razbio dominaciju Barcelone. Izgledalo je da joj nema kraja,a osvojili smo kup, superkup, pobijedili u Barceloni, i postali prvaci s povijesnim učinkom od 100 bodova i 101 pogotka.

Chelsea unovčio Mourinhov povratak replikama dresova



Od prvog dana i predstavljanja Josea Mourinha kao novog menadžera u Chelseaju su odlučili unovčiti povratak kontroverznog portugalskog nogometnog stručnjaka.

Navijači „bluesa“ obožavaju Mourinha, za razliku od prijašnjeg privremenog menadžera Rafe Beniteza, pa su u Chelseaju odlučili u prodaju u klupskom fan-shopu pustiti njegov dres s brojem 1 i napisom "Special".

Mourinho se, dakako, prozvao kao "the Special One" (posebni) na svom prvom predstavljanju kao Chelseajev menadžer 2004. godine, dok se na drugom prozvao "the Happy One" (sretni).

Nema sumnje kako će se Mourinhovi dresovi itekako dobro prodavati, a Chelsea će za svakog utržiti 62 funte.

Linker
22. rujan 2024 09:39