DANIEL LEAL-OLIVAS Afp
PORTUGALAC JASAN

Jose Mourinho otkrio jedan veliki problem zvijezde: ‘Hoćete istinu o Edenu Hazardu? Evo je...‘

‘Živi vrlo mirnim životom. Ali svako jutro izađe na teren i...‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 19. lipanj 2021. 09:58

Prokletstvo deveteroznamenkastih odšteta za nogometaše najbolje se vidi na primjeru Edena Hazarda. Čudesni igrač iz Chelseaja, postao je uteg u Realu. Prije dva ljeta Kraljevski klub platio je 115 milijuna eura za Belgijca, nitko tada nije ni pomišljao da bi to mogao biti bačen novac. U dvije sezone Hazard je odigrao svega 45 utakmica, a nevjerojatne 54 propustio je zbog raznih ozljeda, od koji su tek nekolicina bila posljedica udarca suparničkih igrača.

- Hoćete istinu o Edenu Hazardu? - upitao je Jose Mourinho, koji ga je trenirao u Chelseaju.
- Nevjerojatan je igrač, ali ne voli trenirati. Može se samo zamisliti kakav bi nogometaš bio da ima profesionalan pristup treninzima. Eden je prekrasan i obiteljski je čovjek. Ne izgleda kao igrač iz trenutne generacije. Tih je i potpuno usredotočen na svoje najmilije, djecu i roditelje. Živi vrlo mirnim životom. Ali svako jutro izađe na teren i... ne radi puno - istaknuo je portugalski stručnjak.

image
VIRGINIE LEFOUR Afp

Dok je igrao u Chelseaja taj nedostatak profesionalnog pristupa nije se primijetio jer je nevjerojatan talent uvijek prevladao.
- Kada je otišao u Real pomislio sam "evo, ide u najveći klub na svijetu i bit će pod velikim pritiskom da stalno bude na vrhu. Sigurno će osvojiti Zlatnu loptu jer je nevjerojatan - nastavio je Mourinho i zaključio.

- Što se tiče pripreme, kondicije, brzine, mogao je i morao biti puno bolji, samo zahvaljujući talentu došao je do ove razine u kojoj je igrao u Chelseaju, no u Realu su ga napale ozljede i to će imati veliki utjecaj na njegovu karijeru...

Linker
19. travanj 2024 20:22