VUKČEVIĆ

'Još igram za Njemačku, ali...'

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 26. studeni 2010. 12:40

Potencijalni hrvatski nogometni reprezentativac Boris Vukčević (20) polako se pretvara u neizostavnog člana prve Hoffenheimove momčadi.

Najavljen je Vukčević za nastup u udarnoj momčadi i za ogled 14. kola protiv Bayera, što je nova uloga za mladića koji je u prošloj sezoni s 22 ulaska s klupe postavio rekord njemačke Bundeslige.

- Boris je napravio iskorak prema naprijed. Vidno je sazrio. Počne li i zabijati golove, postat će jako interesantan igrač - kaže trener momčadi Ralf Rangnick (52).

U prošlome je kolu, u svom 40. ligaškom nastupu, Vukčević postigao drugi bundesligaški pogodak. Zabio je glavom prvi gol na utakmici u 4-0 gostujućoj pobjedi Hoffenheima kod Eintrachta.

- Niti sam to ne shvaćam - kaže Vukčević koji ne zna je li napadač ili igrač sredine terena, piše Kicker, podsjećajući da ga je trener koristio na bočnim stranama veznoga reda na kojima se iskazao sprintom i driblerskim kvalitetama.

Isti izvor naglašava njegovu elegantnost pitajući se ima li to veze s gimnastikom i plesom kojim se Vukčević ranije bavio.

"Hrvat koji je igrao nekoliko utakmica za mlađe njemačke selekcije stigao je u Hoffenheim prije dvije godine iz Stuttgarta. Prije no što je potpisao produljenje suradnje do 2014. godine, sačekao je da vidi hoće li Rangnick ostati na mjestu trenera. U proljeće je odbio unosnu ponudu Milana", tvrdi se u nastavku teksta.

- Moram se ovdje razviti, za takav je korak bilo prerano - potvrdio je U21 njemački reprezentativac za kojeg se zanima i Hrvatski nogometni savez.

Vukčević je rođen u Hrvatskoj odakle se u Njemačku preselio nakon samo jedne godine. "Unatoč interesu iz Hrvatske, ostao je u dresu s znakom orla. Hoće li tako biti i nadalje nije znao reći."

- Sve dok neću morati donijeti konačnu odluku - zaključio je.

Vukčevića žele Juventus, Milan i Napoli



Juventus, Milan i Napoli stoje u redu za dovođenjem Borisa Vukčevića, tvrde talijanski mediji pozivajući se na napisano u njemačkima...

Vukčević je hrvatski nogometaš s iskustvom igranja u mlađim dobnim kategorijama njemačkih reprezentacija, ali i bez konačne odluke kojoj bi seniorskoj vrsti pristupio.

Sve se više pretvara u standardnog Hoffenheimovog prvotimca, a svojim je igrama zainteresirao i neke od europskih velikana. Prema pisanjima talijanskih izvora, Vukčević je sa svojim savjetnicima mudro u ugovor ubacio klauzulu po kojoj može napustiti klub u slučaju određene financijske odštete. Ne navodi se koliko ista iznosi.

Linker
29. rujan 2024 17:30