ZADNJI DANI MERCATA

Javi Martinez u Bayernu, City ide po Walcotta, HSV se dogovorio s Van der Vaartom

Bugarski napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov (31) tijekom srijede bi trebao otputovati u Italiju i zaključiti transfer u Fiorentinu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2012. 15:20

HSV se dogovorio s Van der Vaartom, čeka se Tottenham

Njemački mediji raspisali su se u srijedu da je HSV dogovorio osobne uvjete suradnje s nizozemskim nogometašem Rafaelom van der Vaartom. Još uvijek, međutim, treba postići sporazum oko odštete s Tottenhamom…

Predsjednik HSV-a Carl-Edgar Jarchow nije želio izravno potvrditi da je postignut dogovor s Van der Vaartom, ali je njegova izjava bila prilično znakovita.

- Ostalo je još malo vremena i sada je sve na Tottenhamu. Ako nam se ukaže prilika, učinit ćemo sve da je iskoristimo - rekao je Jarchow.

Čini se da, kao i u slučaju prelaska našeg Luke Modrića u Real Madrid, predsjednik Tottenhama Daniel Levy ponovno želi izvući više novca od potencijalnog kupca. Nijemci pišu da HSV može platiti 12 milijuna eura za svoga nekadašnjeg igrača, ali je Levy naknadno podigao cijenu na 18 milijuna. U svakom slučaju, ako se klubovi dogovore, najveći će dio odštete platiti HSV-ov mecena Klaus-Michael Kühne.

Van der Vaart, kojem ugovor sa ''spursima'' istječe 2014., igrao je tri sezone u HSV-u. U Tottenhamu je ljetos ostao bez svih hrvatskih suigrača, ali ako se vrati u Hamburg, dočekat će ga nova dvojica - Ivo Iličević i Milan Badelj.

Javi Martinez prošao liječničke testove u Bayernu

Još će jedna ovoljetna nogometna sapunica u srijedu napokon biti okončana. Španjolski reprezentativac Javi Martinez doputovao je u utorak u ponoć u München i tijekom noći prošao liječničke testove te će danas potpisati ugovor s Bayernom…

Athletic Bilbao je u konačnici prihvatio 40 milijuna eura odštete za 24-godišnjeg braniča i veznjaka koji će time postati najskuplji igrač u povijesti Bundeslige. Tijekom srijede će u Madridu u prostorijama Španjolskog nogometnog saveza i formalno raskinuti ugovor s Baskima, nakon čega će se vratiti u München i potpisati petogodišnji ugovor s Bayernom.

Martinez je izdanak nogometne akademije Osasune, a za Athletic Bilbao je igrao od 2006. godine. U Primeri je odigrao 201 utakmicu i postigao 21 pogodak, dok je za španjolsku reprezentaciju skupio osam nastupa.

The Sun: Manchester City krenuo po Walcotta

Nakon što su ovo ljeto ostali bez Robina van Persieja i Alexa Songa, navijači Arsenala mogli bi u završnici prijelaznog roka doživjeti novi šok. The Sun, naime, tvrdi da je Manchester City krenuo u lov na Thea Walcotta…

Krilnom nogometašu engleske reprezentacije sljedeće ljeto istječe ugovor s ''topnicima'', a novi ni nakon dugotrajnih pregovora nije potpisao. Priča podsjeća na onu Robina van Persieja za kojeg Arsenal dogodine ne bi zaradio ni eura, pa ga je bio prisiljen ljetos prodati Manchester Unitedu.

Sada sličnu situaciju oko Walcotta pokušava iskoristiti drugi klub iz Manchestera. Nakon što je Swansea blokirao transfer Scotta Sinclaira, menadžer ''građana'' Roberto Mancini se okrenuo 23-godišnjem Walcattu i navodno će Arsenalu ponuditi 12 milijuna funti. Vremena za dogovor nema puno budući da prijelazni rok završava u petak u ponoć.

Walcott je u Arsenal došao u siječnju 2006. iz Southamptona s nepunih 17 godina. Za englesku je reprezentaciju odigrao 28 utakmica i postigao četiri pogotka.





Mourinho: Carvalho nije u našim planovima za ovu sezonu

Trener španjolskog nogometnog kluba Real Madrid, Jose Mourinho, izjavio je da za obrambenog igrača Ricarda Carvalha nema budućnost na Santiago Bernabeuu...

Portugalski stoper stigao je 2010. godine u Real iz Chelseaja, te je ubrzo postao vrlo bitna karika u Mourinhovoj momčadi koja je prošle sezone prekinula dominaciju Barcelone i uzela naslov prvaka. Međutim, ozljede 34-godišnjeg Carvalha koštale su ga mjesta u udarnoj momčadi, a sada i boravka u klubu.

- Ricardo nije u našim planovima za ovu sezonu. Na njemu je da odluči: hoće li nastaviti igrati nogomet, ali izvan Reala, ili će ostati u klubu i praktički okončati karijeru sjedeći na klupi - rekao je Portugalac, te nastavio.

- Mnogo je momčadi zainteresirano za Ricarda. On je vrlo kvalitetan igrač, te još uvijek može igrati u najjačim ligama svijeta - zaključio je Mourinho.

Aktualni ugovor portugalskom stoperu istječe u ljeto 2013. godine.

Berbatov na pragu prelaska u Fiorentinu

Bugarski napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov (31) tijekom srijede bi trebao otputovati u Italiju i zaključiti transfer u Fiorentinu, navode engleski mediji…

Berbatov je dogovorio osobne uvjete s klubom iz Firence i nakon što obavi liječničke testove trebao bi potpisati dvogodišnji ugovor, uz opciju nastavka suradnje na još jednu sezonu. Bugarski je nogometaš došao u Manchester United iz Tottenhama 2008. godine, uz odštetu od čak 38 milijuna eura.

U posljednje je vrijeme, međutim, bio u drugom planu kod Alexa Fergusona, a status mu se dodatno pogoršao nakon što je ''crvene vragove'' ovo ljeto pojačao Robin van Persie. Budući da su u klubu i Wayne Rooney, Danny Welbeck i Javier Hernandez, postalo je jasno da za Berbatova na Old Traffordu više nema mjesta.

Linker
22. rujan 2024 12:17