Bruno Konjevic / CROPIX
MAKEDONSKI IZBORNIK

Janevski za SN: Ne želim vam prijetiti, ali budite uvjereni da vas u Skopju čeka pakao!

Mi smo uvijek malo zaostajali pa se danas nastojimo dokazati u derbijima svih derbija. Uvjeren sam da nismo bez izgleda! - rekao je izbornik Makedonije Janevski
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 07. listopad 2012. 11:29

Službenica Makedonskog nogometnog saveza s uredom u skopskoj Ulici Osme udarne brigade 31A bila je vrlo korektna, pazeći doduše da se ne posluži nekim drugim jezikom osim materinskog, brzo je potražila izbornika A-reprezentacije Čedomira Janevskog. Te izvijestila da je upravo na sastanku. Ali i, s njegovim dopuštenjem, izdiktirala broj mobitela. Čuli smo se nekoliko sati kasnije. Otprilike četvrt stoljeća nakon prethodnog intervjua!

Iz dvije utakmice imaju bod, zbog 1:1 kod Škota. Mi Hrvati savršeno znamo kako je teško bilo matirati ih u Maksimiru, dragocjenim pogotkom Jelavića.

- Izgubili smo nesretno. Ali ne plačemo. To se događa. Bod smo zaslužili apsolutno; u 1. poluvremenu Pandev je pogodio gredu, Srna s gol-crte izbio loptu koju je uputio Šikov, smatramo da smo zakinuti za penal budući da je Pletikosa zaista pokosio Pandeva. A vaši su osim gola imali samo jednu povoljnu situaciju, Eduardovu u prvoj minuti...

Nada li se Makedonija uspješnijim danima i makar teoretskim izgledima za odlazak na SP '14?

- Ništa nije riješeno. Svjesni smo da su favoriti Belgija, Hrvatska i Srbija, tim redom, ali mi se ne osjećamo autsajderski.

Zašto se Makedonci najviše pale na suparnike iz Zagreba i Beograda?

- Zar nije normalno? Bili smo u istoj državi, prošli toliko toga, natjecali se u zajedničkoj ligi i kupu, družili u reprezentaciji. Suparništvo je staro. Mi smo uvijek malo zaostajali pa se danas nastojimo dokazati u derbijima svih derbija. Uvjeren sam da nismo bez izgleda!

Je li ga Hrvatska u Maksimiru razočarala?

- Već tada sam rekao: nije potvrđena silna razlika s FIFA-liste, zato mi je žao što smo ostali praznih ruku.

Što spremaju za idući petak?

- Ako mislite da ću prijetiti, varate se, ne služim se takvom retorikom. Bitno mi je da budemo pravi. Da iskoristimo sve što nam daje pozitivna atmosfera. I da utakmica bude sportski korektna, bez negativnih strasti na igralištu i u gledalištu.

Tribine će biti pune?

- Do subote je prodano više od 15 tisuća karata. Valjda će još toliko. Uvjeren sam da će publika biti naš dvanaesti igrač. Drži je znatiželja, nosi euforija, potiče nacionalni naboj.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
21. rujan 2024 08:23