foto: David Ramos / Getty
DRAG MU JE I MODRIĆ

IZJAVA ZA PAMĆENJE IVANA RAKITIĆA 'On bi bio Gaudi, Jacques Herzog&Pierre De Meuron, Norman Foster ili minimalist poput Ludwiga Miesa van der Rohea...'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 02. travanj 2016. 01:38

Lionel Messi je nogometni Gaudi, usporedio je Ivan Rakitić najboljeg svjetskog nogometaša s velikim arhitektom, ocem katalonskog modernizma i autorom Sagrade Familie, katedrale koja je postala zaštitnim znakom Barcelone.

U predvečerje subotnjeg "clásica" hrvatski reprezentativac u intervjuu za El Pais otkriva da je kao srednjoškolac proučavao arhitekturu i povlači paralele između uspješnih arhitekata i profesionalnih nogometaša.

- Možemo razgovarati o Antoniju Gaudiju - bio je genijalac, čovjek s jedinstvenim idejama. Međutim, iza njega je stajao matematički ekspert sa strukturnim planom koji je podupirao genijalne ideje. Bez njega bi se predivne građevine urušile. Da je bio arhitekt, Messi bi bio Gaudi, Jacques Herzog&Pierre De Meuron, Norman Foster ili minimalist poput Ludwiga Miesa van der Rohea, a ja bih mu bio asistent kao što sam i danas - kaže Rakitić.

Uspjesi su idealan miks prirodnog dara te znanja i rada, dodaje naš reprezentativac.

- Talent nije dovoljan. Kada bi uzeli najboljeg igrača za svaku poziciju na terenu, svejedno ne biste složili idealnih jedanaest. Mi imamo pobjednički team jer znamo da naprijed imamo trojicu velikih strijelaca, a oni znaju da im mi u svakom trenutku čuvamo leđa i radimo za njih.

Linker
19. rujan 2024 00:55