NADA SE ČUDU

Izbornik Islanda: 'Hrvatske je favorit! Imao sam iskustva s njima, zanimljiva momčad'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 21. listopad 2013. 18:20

- Na papiru je Hrvatska očiti favorit, ali mislim da ih možemo iznenaditi. Tijekom kvalifikacija smo mnogima pomrsili račune, zašto ne bismo i Hrvatima - bila je prva Lagerbäckova reakcija nakon ždrijeba.

Izbornik Islanda, koji je već triput bio na SP-u (sa Švedskom 2002. i 2006., s Nigerijom 2010.) tvrdi da činjenica što će prvu utakmicu igrati kod kuće nije otegotna okolnost.

- Naprotiv, ako doma sačuvamo čistu mrežu, bit ćemo u prednosti jer ćemo na njih staviti pritisak i nervozu. Hrvatska je zanimljiva momčad, imao sam iskustva s njima kao izbornik Švedske. U dvije utakmice šansa uvijek postoji. Vjerujem u svoje igrače, s njima se mogu popesti preko svih vulkana - slikovito se izrazio 65-godišnji izbornik Islanda.

Islandski mediji nakon ždrijeba imaju velika očekivanja. Najčitaniji portal Visir piše da dvoboj s ozbirom na lošu formu Hrvatske ne može stići u boljem trenutku. Ističu da je Igor Štimac otišao nakon lošeg kraja kvalifikacija te ostavio reprezentaciju bez igre i atmosfere.

Island (4-4-2):

Haldórsson - Saevarsson, Árnason, R. Sigurdsson, Skúlason - Gudmundsson, G. Sigurdsson,

Gunnarsson, Bjarnason - Gudjohnsen, Sigthórsson

Izbornik: Lars Lägerback (65)

Linker
22. rujan 2024 13:37