Ronald Goršić/CROPIX
ROBERT PROSINEČKI

'Iz Dinama me nitko nije zvao, ja sam trener Zvezde iako nemam monopol na tu poziciju'

Nisam imao nikakve kontakte s Dinamom i ne znam odakle ta informacija. Trenutačno sam trener C. zvezde, ali naglašavam da nemam monopol na tu poziciju. Pred nama je burno razdoblje...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2011. 14:17

Prvi dio prvenstva u Srbiji je završen. Drugi dio će biti samo formalnost, a Partizan je zapravo već stigao do pete uzastopne titule prvaka. U posljednjem jesenskom kolu Partizan je rutinski opravdao ulogu favorita protiv Metalca, dok je Zvezda doma poražena od Vojvodine. Crno-bijeli imaju 10 bodova više i mirno mogu otići na odmor.

U idućem razdoblju očekuju se izvanredni izbori u C. zvezdi koji će dati odgovor na pitanje hoće li sadašnja garnitura - Lukić, Stevanović i Vesić - ostati na kormilu kluba. U međuvremenu pojavila se informacija da je Dinamo zainteresiran za Roberta Prosinečkog i da je spreman za njega izdvojiti oko milijun eura.

- Vjerujte, nisam imao nikakve kontakte s Dinamom i ne znam odakle ta informacija. Trenutačno sam trener C. zvezde, ali naglašavam da nemam monopol na tu poziciju. Pred nama je burno razdoblje i ne mogu procijeniti hoću li 10. siječnja iduće godine početi pripreme za drugi dio sezone - rekao je Prosinečki, koji je već sastavio transfer listu sa 11 imena, te nastavio:

- Svjestan sam da smo razočarali navijače. Smatram da nije problem u taktici i želji. Problem je u skautima. Čelnicima kluba proslijedio sam popis igrača koje bih volio vidjeti u drugom dijelu sezone i popis igrača na koje ne računam, a tu je i popis eventualnih pojačanja, jer nam treba svježa krv kako bismo formirali momčad sposobnu da se u bliskoj budućnosti upusti u borbu za titulu.

Razlog za zadovoljstvo nakon prvog dijela sezone imaju Radnički iz Kragujevca i Vojvodina, koji su na pozicijama koje bi im mogle donijeti mjesto u europskim natjecanjima za iduću sezonu, što je prije početka natjecanja postavljeno kao primarni cilj ovih klubova. 'Najhladnije’ će biti nogometašima Borca iz Čačka i Metalca iz Valjeva, obzirom da poslije prvog dijela sezone imaju samo 7, odnosno 8 bodova, pa se nalaze u zoni koja donosi plasman u niži rang natjecanja.

Nogometaši C. zvezde i Partizana pripreme će nastaviti 10. siječnja, a drugi dio prvenstva počet će 3. ožujka. C. zvezda sa ili bez Roberta Prosinečkog, prvu utakmicu igra na svom terenu protiv Spartaka, dok će Partizan gostovati u Novom Pazaru. Dakle, ostaje dojam da je prvenstvo završeno, a slamku spasa za spas sezone C. zvezda može potražiti u Kupu gdje je dogurala do polufinala.

Linker
25. rujan 2024 12:35