BORBA ZA OPSTANAK

IVICU OLIĆA DOČEKAO KAOS Dug HSV-a dosegnuo vrtoglavih 100 milijuna eura

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 31. siječanj 2015. 11:53

HSV jedini je klub koji od osnivanja Bundeslige 1963. nikad nije ispao iz elitnog njemačkog razreda. No 52 godine kasnije situacija je, blago rečeno, loša. Prošle sezone HSV se od ispadanja spasio tek u dodatnim kvalifikacijama, a i ove mu prijeti slična sudbina. Na kraju polusezone Hamburžani su samo dva boda iznad crte koja razdvaja prvoligaše od drugoligaša. U čemu je problem? Naravno u novcu. Prošle nedjelje na Skupštini kluba bio je nazočan 771 član, a objavljen je podatak da je klupski dug oko 100 milijuna eura. Na tom događaju od mjesta predsjednika oprostio se Carl-Edgar Jarchow i čelnu poziciju preuzeo je Jens Meier.

- Ne možemo plivati u novcu, ali stabilizirani smo - poručio je direktor kluba Dietmar Beiersdorfer.

Optimizam je vratio Klaus-Michael Kühne, lokalni milijarder, prema Forbesu 111. najbogatiji čovjek svijeta procijenjen na 10,5 milijardi dolara. Kühne je znao posuđivati novac klubu, no prije deset dana njegova pozajmica u vrijednosti od 18,75 milijuna eura pretvorena je u 7,5 posto dionica HSV-a.

Bez obzira na Kühnea, pred HSV-om je težak i ne baš kratak put. Trener Zinnbauer najavio je pomlađivanje momčadi, ali s obzirom na stanje na tablici, jasno je da mu trebaju iskusni borci, a budući da je HSV u 17 utakmica zabio samo 9 golova, ključni su realizatori. Ivica Olić zadovoljava oba uvjeta...

Linker
21. rujan 2024 22:00