AP
DOGOVOREN TRASFER!?

Ivan Rakitić već na zimu seli u Englesku, i to u klub iz vrha Premiershipa!

Može o svemu, samo ne o transferima. Kad dođe vrijeme za to, sve ćete saznati. Ne obazirem se na takve vijesti, čvrsto sam na zemlji - rekao je hrvatski reprezentativac
Piše: Jure BurićObjavljeno: 23. listopad 2010. 21:03

Minulog tjedna iz Italije se zakotrljala vijest kako su talijanski klubovi, Milan, Napoli i Juventus, zainteresirani za našeg Ivana Rakitića, kojemu u lipnju sljedeće godine ističe ugovorna obveza sa Schalkeom 04, što znači da će biti slobodni igrač, kojega se može dovesti bez odštete. Naravno, nogometne dragulje, kao što je Rakitić, moćni klubovi svakodnevno prate i dobro su informirani o svim pojedinostima njihovih ugovora, ali i života. Mala je vjerojatnost da će hrvatski reprezentativac produljiti ugovor s njemačkim klubom, a toga su svjesni i bogati prosci iz svih Liga petice, koji su bacili oko na stalnog reprezentativca, pa nas sve te vijesti toliko i ne čude.

Za nas će, na koncu, biti najzanimljivije gdje i u kojem će klubu završiti Raketa. Uvjereni smo da će to biti top klub i top liga!

Naša najnovija vijest, koju smo dobili od uvaženog njemačkog kolege, kaže da će sasvim sigurno Ivan Rakitić završiti na Otoku, u Premiershipu. Po njegovim spoznajama, dva engleska premierligaša već su pripremili ponudu za našeg igrača. Zbog njega su nazočili i utakmici Europske lige Schalke - Hapoel Tel Aviv (3:1), kada je Rakitić za samo 37 minuta uspio biti dvostruki asistent za pobjedu Kraljevsko-plavih. Štoviše, transfer bi se mogao ostvariti već na zimu! Međutim, Nijemac nam nije bio voljan otkriti imena engleskih klubova:

- Morate me razumijeti, ne mogu vam to u ovom trenutku reći, još je prerano, ali radi se o gigantima, kako sportskim tako i financijskim, koji drže vrh Premiershipa. Vjerujte mi, Rakitić će teško odlučiti kome će pristupiti. Uostalom, tu ekskluzivu ostavio sam za svoj list.

Niti Rakitić, iako odlično raspoložen, nije bio spreman bilo što reći o toj temi:

- Može o svemu, samo ne o transferima. Kad dođe vrijeme za to, sve ćete saznati. Ne obazirem se na takve vijesti, čvrsto sam na zemlji, sva moja razmišljanja i koncentracija vezani su uz Schalke! Istina je da sam otvoren za sve opcije, ali tek kad budem imao pravo pregovarati. Dotad, i krv svoju za Schalkeovu plavu boju.

Linker
06. listopad 2024 04:40