AFP
HIT IGRAČ U ŠPANJOLSKOJ

Ivan Rakitić u Top 10 izvoza iz Bundeslige: 'Pobjegao od terora Felixa Magatha'

Od dolaska u Sevillu, postao je veliki hit. Postigao je pet pogodaka i asistirao za još dva u 13 nastupa i pomogao andaluzijskom klubu da skoči na šesto mjesto", piše Goal.com
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 10. svibanj 2011. 16:07

Nakon potvrde transfera turskog reprezentativca Nurija Sahina (22) iz Borussije Dortmund u Real Madrid, ugledni nogometni portal Goal.com napravio je listu deset najboljih "izvoznih proizvoda" Bundeslige u zadnjih godinu dana...

Na popisu imena se našlo i ono hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića koji je u siječnju napustio Schalke i prešao u Sevillu u kojoj se snašao vrlo dobro prije no što je prije desetak dana slomio kost u stopalu i zaključio sezonu.

"Žrtva vladavine terora Felixa Magatha u Schalkeu, Rakitić je uskočio na brod u siječnju i propustio plasman rurskog kluba u polufinale Lige prvaka. Od dolaska u Sevillu, postao je veliki hit. Postigao je pet pogodaka i asistirao za još dva u 13 nastupa i pomogao andaluzijskom klubu da skoči na šesto mjesto", piše Goal.com.

Svoje su mjesto na popisu našla i dvojica bosansko-hercegovačkih nogometaša, Zvjezdan Misimović koji je prošlo ljeto otišao iz Wolfsburga u Galatasaray, pa potom u moskovski Dinamo, te Edin Džeko koji je u siječnju Wolfsburg zamijenio Manchester Cityjem.

Na listi su i Mesut Özil (Werder - Real Madrid), Sami Khedira (Stuttgart - Real Madrid), Jerome Boateng (HSV - Manchester City), Mark van Bommel (Bayern - Milan), Rafinha (Schalke - Genoa), Carlos Eduardo (Hoffenheim - Rubin), te Kevin Kuranyi (Schalke - Dinamo Moskva).

Linker
06. listopad 2024 12:12