Club Bruges' Ivan Perisic celebrates after winning against Partizan Belgrade during their Europa League soccer match at the Jan Breydel stadium in Bruges October 22, 2009. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM SPORT SOCCER)
 FRANCOIS LENOIR
BRUGGE GA ŽELI ZADRŽATI

Ivan Perišić: 'Borussia Dortmund? Ma, kome se ne bi svidjelo igrati u Bundesligi!'

Ivana Perišića danas čeka super bitna utakmica belgijske lige. U 18 sati Club Brugge na svom travnjaku dočekuje Anderlecht i ganja posljednju šansu za ostanak u utrci za titulom prvaka.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. travanj 2011. 18:00

- Oni nam bježe šest bodova, ako dobijemo prepolavljamo razliku i u tom slučaju čeka nas napeta završnica. Istodobno Genk gostuje kod Standarda, mislim da je momčad iz Liegea bliže trijumfu pa bi neizvjesnost bila potpuna.

Plavo-crne ne čeka lak posao i zbog izostanka ozlijeđenog Vargasa te Dalmata zbog kartona.

- Niti protivnik nema bajnu situaciju, u posljednje vrijeme ne igraju dobro, vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu i pobijediti.

Svakodnevno čitamo da prelazite u Borussiju Dortmund , po pisanju medija izgleda da ste na milimetar od njemačkog prvaka...

- Kome se ne bi svidjelo igrati za Dortmund, ali ništa nisam riješio. I ja sam samo čitao o tome, pretpostavljam da ću tek na kraju sezone odlučiti u kojem klubu nastaviti karijeru. Trenutačno se ne uzbuđujem puno zbog toga.

Pojavila se informacija kako će Club Brugge inkasirati 6 milijuna eura, a da vi imate odriješene ruke za pregovore s Borussijom Dortmund.

- Ne, to nije točno. Ni sa kime nisam u razgovorima, niti mi je itko dao takve ovlasti. A što se tiče odštete, to je stvar moga aktualnog kluba, bilo koja ponuda mora doći na njihovu adresu pa će odlučiti hoće li je prihvatiti.

Perišić je nedavno odigrao prve dvije utakmice u A reprezentaciji. No, još više se raduje mogućem nastupu protiv Gruzije u Splitu.

- Split je moj grad, a ukoliko dobijem šansu bio bi mi to prvi nastup na glavnom terenu Poljuda. Nikad nisam igrao pred splitskom publikom - ističe Perišić, koji je kao 17-godišnjak napustio Hajduk i otišao u francuski Sochaux.

Nakon toga znat ćete kako dalje?

- Ne, prije reprezentacije, odmah po završetku belgijskog prvenstva želim riješiti u kojem ću klubu nastaviti karijeru. Kako bih potom mogao mirno na odmor.

Brugge bi ga htio još jednu sezonu



Vincent Mannaert, izvršni direktor Club Bruggea, ponovno je demantirao da je belgijski nogometni klub s dortmundskom Borussijom započeo pregovore oko prodaje Ivana Perišića...

Njemački je Bild u petak objavio da samo formalnosti 22-godišnjega veznog igrača hrvatske reprezentacije dijele od preseljenja u Dortmund, te da će lider bundesligaške ljestvice, za do 2015. godine važeći Perišićev ugovor, Club Bruggeu isplatiti odštetu od šest milijuna eura.

- Nismo u kontaktu s Borussijom, a Perišića želimo zadržati u našim redovima i za sljedeću sezonu - rekao je Mannaert potom istaknuvši:

- No, sasvim nam je jasno da je Ivan odigrao izvrsnu sezonu u kojoj je postao hrvatski reprezentativac. Sasvim je normalno da za njega postoji interes velikih klubova.

Linker
09. srpanj 2024 01:47