Peter Ndlovu (bijeli dres)

 Gavin Barker/backpagepix/pa Images/profimedia
‘NDLOVU, DAJ LOVU‘

Ispisao je povijest Premier lige, napravio 13-ero djece pa završio na sudu: ‘Nije mi ni rekla da je trudna‘

Peter Ndlovu se morao pojaviti na sudu u Južnoj Africi jer ga je tužila jedna od majki njegove djece
Piše: SNObjavljeno: 10. veljača 2023. 14:27

Peter Ndlovu je legendarni igrač Zimbabwea. Svoj status u toj zemlji stekao je igranjem u engleskoj Premier ligi ranih 1990-ih godina noseći dresove Coventryja, Birminghama, Huddersfielda i Sheffielda, a ono po čemu je ispisao povijest je činjenica da je postao prvi afrički igrač koji se upisao u strijelce u elitnom rangu engleskog nogometa.

Bivši napadač je bio dosta aktivan i izvan terena pa je tako tijekom života napravio čak trinaestero djece, a sada se zbog dvoje od njih našao pred Visokim sudom u Johannesburgu u Južnoj Africi. Majka spomenute djece ga je tužila kako bi ga natjerala da plaća alimentaciju što je on htio izbjeći uz opravdanje kako već uzdržava jedanaestero druge svoje djece.

- Imam ih ukupno 13. Dužan sam pridonositi i brinuti se o svojoj djeci, no nikad nisam bio obaviješten o trudnoćama ili porođajima i nije bilo nikakve komunikacije između nas. Osim toga, majka mi nije dala ni da vidim tu djecu - rekao je Ndlovu.

Spomenuta gospođa je od njega tražila 1600 eura mjesečno, a bivši napadač tvrdi kako to ne može plaćati.

- Ne mogu udovoljiti ovom zahtjevu jer imam druge troškove i obaveze. Nemojte dopustiti odbijanje u iznosu od 1600 eura mjesečno od moje plaće.

Njegov apel je djelomično urodio plodom jer mu je sud naložio da mora plaćati 641 euro mjesečno majci dvoje djece za koju je tek nedavno saznao.

Bivši je igrač prije desetak godina imao i veliku tragediju zbog koje mu je prijetio i zatvor. Ndlovu je doživio tešku prometnu nesreću u kojoj je život izgubio njegov stariji brat Aldo i jedna ženska osoba. Tada je bio optužen za ubojstvo i prijetio mu je doživotni zatvor, ali sud ga je na kraju oslobodio zbog nedostatka dokaza da je on kriv za nesreću.



GLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Zbog čega Hajduk nije favorit protiv Varaždina? Jesu li Splićani trebali vratiti na Poljud Tonija Teklića? Koji je pravi nasljednik Mislava Oršića u Dinamu? Može li Zoran Zekić iznenaditi Osijek? Odgovore na ta i sva druga pitanja u vezi 21. kola SuperSport HNL potražite u novom izdanju ‘VAR sobe‘ s Ilijom Lončarevićem:

Linker
28. travanj 2024 19:52