AFP
LOVREN OSTAJE U LYONU

'Ispao sam bahat, iako nisam takav tip. Lyon mi nudi novi ugovor, to je moja pobjeda'

Mene su iz kluba obavijestili da ima određenih upita za siječanjski prijelazni rok, ali i ponudom novog ugovora dali su mi do znanja da žele moj ostanak.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 11. siječanj 2012. 20:45

Dejan Lovren preskakao je uobičajene faze domaćeg napredovanja i u siječnju 2010. godine dobio je poziv Olympiquea Lyon! Transfer, kojim su Francuzi obeštetili Dinamo sa 10 milijuna eura, veliki je bio pritisak na leđa mladog igrača kojeg u Ligue One nisu dočekali s “fanfarama”. Dvije godine kasnije, nakon što je imao lošiji završetak reprezentativne sezone i nekoliko “izvan nogometnih” doživljaja koji su zasjenili odlične nastupe u francuskom prvenstvu, Lovren nam je emitirao klupsko “rješenje”...

- Prije nekoliko dana iz kluba su me pozvali na razgovor i ponudili mi novi ugovor! Jako sam sretan zbog toga jer takav stav kluba najbolja je potvrda mog učinka u protekle dvije godine. To će mi biti najveći motiv za nastavak sezone i vrhunac kojeg očekujem na Euru s reprezentacijom - pričao je smireno Lovren kad smo ga nazvali u utorak predvečer.

Vjerojatno su uvjeti novog ugovora bitno bolji od prvog koji ste potpisali u siječnju 2010?

- Ponuđeni su uvjeti do 2016. godine prilagođeni novoj situaciji sukladno mom učinku. Kad sam dolazio sam bio tretiran kao potencijal, ovim ugovor mi klub daje do znanja da sam potvrdio njihova očekivanja. Doživljavam to kao veliko priznanje, ali i nagradu mukotrpnom i poštenom radu, odricanjima i trudu te kvalitetnim igrama.

Iz vaših riječi zaključujemo da ćete prihvatiti, znači ništa od špekulacija o transferu u Romu, Inter, Liverpool i slične glamurozne destinacije?

- Mene su iz kluba obavijestili da ima određenih upita za siječanjski prijelazni rok, ali i ponudom novog ugovora dali su mi do znanja da žele moj ostanak. Lijepo je priznanje kad čujete da vas spominju u kontekstu slavnih klubova, ali meni je u Lyonu jednostavno izvanredno. Ostanak u ovom lijepom gradu i velikom klubu je za mene nagrada i optimalno rješenje.

Jesu li se ugasle polemike oko sraza s Dinamom koji je gotovo posvadio Lyon i Ajax?

- Nisu se ugasile sporadične priče o tome, ali stvarno je smiješno to što su potencirali iz Ajaxa da je utakmica u Zagrebu epilog nekih sumnjivih situacija. Sve te konstrukcije su besmislene jer među ostalim Ajax je imao sudbinu u svojim rukama i to na svom terenu. Oni su sve to prokockali u najlošijoj rezultatskoj varijanti.

Hoćete nam pojasniti onaj gnjevni istup u Maksimiru za vrijeme presice?

- Ha, što ću reći... Neki su me podržali, neki mi to zamjeraju. Je li mi žao? Možda sam trebao prešutjeti ono što osjećam, ali mislim da je poštenije kazati kad vas nešto tišti. Imao sam jednostavno potrebu iznijeti nezadovoljstvo odnosom novinara prema meni.

Tetive?

- Bolne su, to su mi prva negativna iskustva s tom vrstom ozljede. Idem na terapije svakog dana, pijem tablete. Ultrazvuk nije pokazao ikakva oštećenja niti rizik rupture, ali muči me nakupina tekućine koja pritišće tetive i izaziva veliku bol.

Jeste li se bavili razmišljanjima o kiksovima koji su vam se dogodili u finišu reprezentativne godine?

- Puno više nego što itko misli. Kritike kojima sam obasut dobro su došle da se preispitam i poradim na tome da riješim uzrok tih grešaka. Svjestan sam da sam imao kiksova, ali opet, nisam očekivao da će me se tako razapeti.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!!!

Linker
25. rujan 2024 13:19