AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
SERIE A

Inter uoči Marseillea u Ligi prvaka traži izlazak iz krize protiv 'mušterije' Bologne

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 17. veljača 2012. 11:26

Inter prolazi kroz jedno od najgorih razdoblja u svojoj dugoj i bogatoj povijesti. Otkako su uvedena tri boda za pobjedu u ovoj fazi natjecanja nikada nisu imali tako malo bodova, a nikada u povijesti nisu u dvije uzastopne utakmice primili po četiri gola. Fenjeraš Novara je od svoje tri ovosezonske pobjede dvije upisala protiv Intera i Ranieriju uistinu u ovim trenucima nije lako. Mnogi pričaju o njegovom otkazu iako je činjenica da je Inter bio dominantna momčad tijekom cijelog susreta s Novarom koja je iz prve ozbiljnije akcije postignula gol.

Pred okršaj s Marseilleom u Ligi prvaka Ranieriju silno treba pobjeda protiv Bologne:

- Moramo okrenuti trend bez razmišljanja o slabim rezultatima koje smo imali. Stiže nam Bologna koja u novoj kalendarskoj godini još nije izgubila na gostovanju. Moramo odigrati utakmicu u potrazi za pobjedom, no ujedno moramo biti oprezni prema njihovim kontranapadima.

Ranieri je rekao da cijela svlačionica traži reakciju na terenu, te da zbog toga lakše ozlijeđeni vratar Julio Cesar inzistira da bude na golu protiv Bologne. Ipak, u ovom će susretu Ranieri biti bez nekoliko važnih igrača. Nema najboljeg strijelca Milita, te ponajboljeg braniča Samuela i veznjaka Stankovića, Alvareza i novopridošlog Guarina. Milito i Stanković imaju gripu, dok su preostali navedeni igrači ozlijeđeni. Milita će u vrhu napada zamijeniti rekovalescent Forlan, a ponovno će glavnu ulogu u svojoj standardnoj poziciji razigravača imati Sneijder.

Bologna u posljednje vrijeme igra vrlo dobro i u posljednjih pet susreta ne znaju za poraz, a posebno su impresivni njihovi rezultati sa posljednja dva gostovanja. Uzeli su bod na vrućim terenima Napolija i Rome, a u obje su utakmice oni bili momčad koja je povela. Bez obzira na to, trener Pioli ne može biti pretjerano zadovoljan činjenicom da je njegov klub prvi iznad zone ispadanja.

Pioli ne vjeruje u to da je Inter u velikoj rizi:

- Dočekati će nas jedan ljut Inter. Poraz od Novare je nešto što ih je sigurno razljutilo, no mi ćemo isto biti ratnički raspoloženi i odlučni. Imamo najduži pozitivan niz ove sezone i želimo ga nastaviti na San Siru. Izaći ćemo na teren sa željom za nadigravanjem.

Pioli smatra da na San Siru mogu ostvariti dobar rezultat, a loš niz Intera samo im je podignuo samopouzdanje. Za njega je odlično i što su mu se u momčad vratili standardni prvotimci Kone i Pulzetti, iako je upitno hoće li ih koristiti od prve minute u ovom susretu. Gostima nedostaje tek duže ozlijeđeni veteran Loria. Pioliju u prilog ne ide traicija. Naime, Inter je u posljednjih 15 međusobnih susreta čak 13 puta pobjedio Bolognu, koja je u preostala dva navrata uzela tek bod.

Ostali parovi:

Fiorentina - Napoli (20:45)

Linker
25. rujan 2024 01:24