EUROPA LIGA

Inter i Athletic uvjerljivi, loša večer Nizozemaca, Zvezda izvukla nulu, neredi u Solunu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2012. 23:53

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Strinić odigrao je čitavu utakmicu za ukrajinski Dnipro koji je u prvoj utakmici 4. pretkola Europske lige odigrao 2-2 na gostovanju kod češkog Slovana iz Libereca, a u toj istoj utakmici je bivši kapetan naše mlade reprezentacije Renato Kelić odigrao čitav dvoboj za Slovan.

Nikola Kalinić odgledao je čitav dvoboj s klupe za pričuve Dnipra. Tomislav Puljić odigrao je čitavu utakmicu za Luzern koji je na svom terenu sa 2-1 svladao Genk.

Sva tri nizozemska kluba upisali su poraze. AZ Alkmaar izgubio je u od Anžija, Heerenveen je stradao kod norveškog Moldea 2-0, a Twente kod Bursaspora 3-1.

Pri gostovanju kod Slaska u Wroclawu nogometaši Hannovera slavili su 5-3 pobjedu u pogocima najbogatijoj utakmici među prvim dvobojima četvrtog pretkola UEFA-ine Europa lige...

Danski veznjak Leon Andreasen zabio je dva pogotka za pobjednički sastav koji je vodio 2-0 i 3-1. U 61. su minuti domaći uspjeli izjednačiti na 3-3, no u samoj su završnici nogometaši Mirka Slomke pogocima spomenutog Andreasena (42. minuta) i Schmiedebacha (85.) došli do pobjede.

Najuvjerljiviju pobjedu dana, ali i najuvjerljiviju u klupskoj povijesti kad su europske utakmice u pitanju, ostvario je lanjski finalist Athletic Bilbao. Španjolski je predstavnik, koji je u trećem pretkolu tijesnim rezultatom izbacio Slaven Belupo, na svom San Mamesu nadigrao finski HJK 6-0. Po dva su pogotka za pobjednike postigli Aritz Aduriz, ovoljetno pojačanje iz Valencije, i Markel Susaeta.

Milanski Inter, klub koji je u prethodnoj rundi kvalifikacija izbacio drugoga hrvatskog predstvanika, splitski Hajduk, s 2-0 je na gostovanju nadigrao rumunjski Vaslui. Doveo je Talijane u vodstvo sjajnim volej-udarcem u 23. minuti Argentinac Esteban Cambiasso, da bi za 2-0 u 73. pogodio njegov sunarodnjak Rodrigo Palacio.

Nizozemski je PSV, zabivši četiri gola u posljednjih 15-ak minuta susreta, deklasirao crnogorsku Zetu u Golubovcima pobijedivši 5-0, dok je talijanski Lazio u još jednom dvoboju igranom u susjedstvu, na gostovanju kod slovenske Mure, pogocima Brazilca Hernanesa i Nijemca Klosea slavio 2-0.

Lošu večer za nizozemske klubove (tri poraza na gostovanjima) potvrdio je Feyenoord koji se kao domaćin jedva spasio poraza od praške Sparte (2-2) pogotkom Achahbara u trećoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena. Za goste je cijelu utakmicu odigrao Manuel Pamić.

Utakmicu između PAOK-a i bečkog Rapida obilježili su navijački neredi. Prvo su Austrijanci zasuli Grke bakljama, a nakon toga su Solunjani provalili u teren. Policija je na sreću smirila strasti, a PAOK je slavio 2-1.

REZULTATI PRVIH UTAKMICA 4. PRETKOLA EUROPSKE LIGE (uzvrati su za tjedan dana):

Bursaspor (Tur) - Twente (Niz) 3-1

Dinamo Bukurešt (Rum) - Metalist (Ukr) 0-2

Luzern (Švi) - Genk (Bel) 2-1

AIK Stockholm (Šve) - CSKA Moskva (Rus) 0-1

Atromitos (Grč) - Newcastle United (Eng) 1-1

Legia (Polj) - Rosenborg (Nor) 1-1

Molde (Nor) - Heerenveen (Niz) 2-0

Šerif (Mol) - Marseille (Fra) 1-2

Slovan Liberec (Češ) - Dnipro (Ukr) 2-2

Ekranas (Lit) - Steaua (Rum) 0-2

Tromso (Nor) - Partizan (Srb) 3-2

Anži (Rus) - AZ Alkmaar (Niz) 1-0

Neftči (Aze) - APOEL (Cip) 1-1

Feyenoord (Niz) - Sparta (Češ) 2-2

Trabzonspor (Tur) - Videoton (Mađ) 0-0

F91 Dudelange (Luk) - Hapoel Tel Aviv (Izr) 1-3

Midtjylland (Dan) - Young Boys (Švi) 0-3

Lokeren (Bel) - Viktoria Plzen (Češ) 2-1

PAOK (Grč) - Rapid Beč (Aut) 2-1

Debrecen (Mađ) - Club Brugge (Bel) 0-3

Hearts (Ško) - Liverpool (Eng) 0-1

Motherwell (Ško) - Levante (Špa) 0-2

Slask (Polj) - Hannover 96 (Njem) 3-5

Vaslui (Rum) - Inter Milano (Ita) 0-2

Athletic (Špa) - HJK Helsinki (Fin) 6-0

Crvena zvezda (Srb) - Bordeaux (Fra) 0-0

Maritimo (Por) - Dila Gori (Gru) 1-0

Horsens (Dan) - Sporting (Por) 1-1

Zeta (CG) - PSV Eindhoven (Niz) 0-5

Mura (Slo) - Lazio (Ita) 0-2

Igrano u srijedu:

Stuttgart (Njem) - Dinamo Moskva (Rus) 2-0

Linker
22. rujan 2024 07:32