Kaiserslautern's Ivo Ilicevic, right, and Bayern's Thomas Mueller challenge for the ball during the German first division Bundesliga soccer match between FC Kaiserslautern and FC Bayern Munich in Kaiserslautern, western Germany, Friday, Aug. 27, 2010. (AP Photo/ddp, Torsten Silz) ** NO MOBILE USE UNTIL 2 HOURS AFTER THE MATCH, WEBSITE USERS ARE OBLIGED TO COMPLY WITH DFL-RESTRICTIONS, SEE INSTRUCTIONS FOR DETAILS **
 AP
KICKER

Iličević najbolji Hrvat

Igrao je u Freiburgu 23-godišnji Hrvat do 72. minute. U osmoj je asistirao za vodeći gol gostiju. Srđan Lakić prošao je s ispodprosječnih 4.5
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 25. listopad 2010. 15:45

Veznjak Kaiserslauterna Ivo Iličević najbolje je ocijenjeni hrvatski nogometaš u devetome bundesligaškom kolu. U 2-1 porazu njegove momčadi kod Freiburga zaradio je 2.5...

Igrao je u Freiburgu 23-godišnji Hrvat do 72. minute. U osmoj je asistirao za vodeći gol gostiju. Srđan Lakić prošao je s ispodprosječnih 4.5.

Solidno su ocijenjena još dvojica iz mlađe garde hrvatskih nogometaša u Njemačkoj. Boris Vukčević (20) startao je u udarnoj postavi Hoffenheima kod dortmundske Borussije (1-1) prvi put ove sezone, te odigrao svih 90 minuta. Kicker ga je ocijenio trojkom.

Jednako je prošao Miro Varvodić (21) na golu Kölna, koji je izgubio 2-1 na gostovanju kod Hannovera. Njegov suigrač u veznom redu Mato Jajalo prošao je s lošijom četvrkom.

Identično je slab u Schalkeovu sastavu bio Ivan Rakitić, koji je odigrao samo prvih 45 minuta u remiju bez golova kod Eintrachta. Još je lošije (4.5) prošao Danijel Pranjić, koji je na mjestu lijevog beka odradio 90 minuta za Bayern pri gostovanju kod HSV-a u petak. Završilo je 0-0.

Loše su kolo imali bosansko-hercegovački nogometaši. Freiburgov je Jasmin Mujdža u domaćoj 2-1 pobjedi nad Kaiserslauternom ocijenjen s 4.5. S četvorkama su pak prošli Edin Džeko u Wolfsburgovu gostujućem porazu (2-1) kod Nürnberga, kao i Sejad Salihović u Hoffenheimovu remiju (1-1) kod dortmundske Borussije. Bosanski je veznjak u sudačkoj nadoknadi isključen zbog drugoga žutog kartona.

Linker
05. listopad 2024 04:26