DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
BORBA ZA ČETVRTFINALE

Hrvatski veznjak odlučan uoči utakmice odluke: ‘Englezi ne mogu biti motiviraniji od nas, nema šanse‘

Bistrović se oglasio uoči odlučujuće utakmice za plasman u četvrtfinale Eura protiv Engleza
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. ožujak 2021. 13:31

Kristijan Bistrović odigrao je zapaženu utakmicu protiv Švicarske, izborio je jedanaesterac nakon dodavanja Ivanušeca, Moro je zabio za 2:0 i otvorio put ka pobjedi.

- Pobjeda nam je jasno podignula raspoloženje, ali nismo mi klonuli niti poslije poraza od Portugala. Znali smo i prije prvenstva da imamo kvalitetu, da možemo igrati protiv bilo koga, pa smo i poslije Portugala vjerovali da možemo proći skupinu. Dobro smo krenuli u utakmicu, sve malo zakomplicirali na kraju, ali najbitnije je da smo ostvarili tu povijesnu pobjedu - kaže Bistrović.

Kad se radi o Tri lava, hrvatski veznjak veli.

- Sigurno da je Englezima veliko razočaranje što u prve dvije utakmice nisu uzeli niti bod, a bili su favoriti grupe, pa možda čak i prvi favoriti za osvajanje Eura. No, ova grupa je strašno kvalitetna, i Portugal i Švicarska su sjajne ekipe, pa nas ti porazi Engleske ne smiju zavarati. Većina tih igrača igra Premier ligu, standardni su u svojim klubovima, očekuje nas teška utakmica, ali vjerujem u našu pobjedu. Znam da postoji milijun kombinacija, mi se time ne trebamo opterećivati. Bavit ćemo se sobom, tražiti pobjedu, a onda ćemo vidjeti kako će se sve posložiti.

Osjeća li umor nakon prve dvije utakmice, imao je veliku minutažu?

- Naporno je, ali poslije te korona-stanke cijelo se vrijeme igra ritmom srijeda - subota ili četvrtak - nedjelja. Svi smo naviknuli na taj ritam bez jačih treninga, ali ne osjećate umor dok igrate za reprezentaciju. Englezi će biti motivirani da poprave dojam, ali ne mogu biti motiviraniji od nas, nema šanse - zaključio je Bistrović

Linker
26. rujan 2024 12:36