Tomislav Stipić

 {photog}/orange Pictures/shutterstock Editorial/profimedia
VIŠE NIJE NA BURZI

Hrvatski trener vraća se na scenu. Preuzeo velikana od čak 56 trofeja, zadatak mu je vratiti staru slavu

Posljednji trofej CSKA Sofia pamti iz sezone 2020./2021., a s Tomislavom Stipićem traže nove titule
Piše: SNObjavljeno: 04. lipanj 2024. 14:45

Nakon točno pola godine bez kluba, Tomislav Stipić više nije na burzi nogometnih trenera. Hrvatski stručnjak pronašao je novi dom u Bugarskoj, i to u redovima najtrofejnijeg kluba u povijesti ligaškog natjecanja zemlje - CSKA Sofiji.

Stipić je potpisao ugovor na godinu dana s opcijom produljenja za dodatnu sezonu, prvi mu je to trenerski angažman nakon što je napustio Rigu krajem prošle godine. Iz Latvije pamti titulu doprvaka i pehar Kupa, a u Sofiji ima zahtjevan zadatak - vratiti slavu klubu koji, iako broji 31 trofej bugarskog prvenstva, ne zna za ligaški trofej još od 2008. godine.

Zbrojimo li sva odličja, CSKA Sofia može se pohvaliti s 56 trofeja u vitrini, a posljednji pamte iz sezone 2020./2021., kada su osvojili Kup Bugarske. Trenutna vrijednost nove Stipićeve momčadi prema Transfermarktu iznosi 18,18 milijuna eura, a momčad je minule sezone završila na trećem mjestu ljestvice.

Stručnjaku hrvatsko-njemačke putovnice ovo će biti 11. trenerski posao. Stipić je dosad vodio drugu momčad Ingolstadta, Aue, Stuttgarter Kickers, Nanton Zhiyun, Eintracht Frankfurt U-19, Grasshopper, Audu, a najviše ga pamtimo po epizodi u Slaven Belupu između 2019. i 2021. godine.

Linker
22. rujan 2024 23:30