Slavlje Saudijske Arabije

 KARIM JAAFAR Afp
AZIJSKO NOGOMETNO PRVENSTVO

Hrvatski stručnjak zamalo iznenadio Roberta Mancinija, Saudijska Arabija u završnici uzela tri boda

Oman je bio na rubu prvog velikog iznenađenja na ‘egzotičnom‘ turniru
Piše: HINAObjavljeno: 16. siječanj 2024. 21:12

U susretu 1. kola F skupine Azijskog nogometnog prvenstva koje se održava u Katru, Saudijska Arabija je preokretom u završnici utakmice sa 2-1 pobijedila Oman kojeg vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković.

Oman je sve do same završnice bio na rubu prvog velikog iznenađenja na Azijskom prvenstvu, međutim Saudijci, koje vodi talijanski stručnjak Roberto Mancini, su u završnici susreta uspjeli okrenuti rezultat, a pobjednički gol zabili su u šestoj minuti nadoknade.

Počelo je sjajno za Ivankovićevu ekipu. Hassan Al-Tambakti je u 14. minuti povukao Muhsena Al Ghassanija, a australski sudac Shaun Evans pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je sigurno izveo Saalah Al Yahyaei.

Oman se sjajno branio, a sredinom drugog dijela imao je zlatnu priliku udvostručiti svoje vodstvo, međutim Mataz Saleha nije bio precizan. Pritisak Saudijske Arabije urodio je plodom u 78. minuti kada je Abdulrahman Ghareeb uspio izjednačiti. Pobjedu Saudijcima donio je Ali Al Bulayhi golom u šestoj minuti nadoknade nakon ubačaja iz kornera. Pomoćni sudac je prvo označio zaleđe, ali je pogodak priznat nakon VAR analize.

Omanu je ovo peti nastup na azijskom prvenstvu, a najbolji rezultat ostvario je 2019. doguravši do osmine finala gdje je izgubio od Irana.

U prvom susretu iz ove skupine reprezentacija Tajlanda je u Dohi pobijedila Kirgistan sa 2-0. Oba gola za tajlandsku reprezentaciju zabio je Supachai Chaided (26, 48).

U susretu 2. kola, 21. siječnja sastaju se Oman i Tajland, te Saudijska Arabije i Kirgistana.

Dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije izborit će plasman u osminu finala.

Linker
27. travanj 2024 16:45