Andrej Kramarić

 ANTE CIZMIC Cropix
ANDREJ KRAMARIĆ

‘Hrvatska ima najbolje ćevape, ali nisu loši ni u Bosni i Srbiji. Njemačka se ne može mjeriti s time‘

Hrvatski nogometni reprezentativac je dao interesantan intervju za službene stranice Hoffenheima
Piše: SNObjavljeno: 17. siječanj 2024. 23:45

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić dao je zanimljiv intervju za klupsku stranicu Hoffenheima. Nijemci su mu postavljali pitanja o Hrvatskoj koja je, kako kažu, najpopularnije odredište njihovih sunarodnjaka dugi niz godina.

Hrvatska ima najljepše plaže u Europi, zar ne?

- Svatko tko je ikada bio tamo ne može se ne složiti. Naša je obala nevjerojatno lijepa. Bez obzira na to gdje idete, možete uživati u prirodi. More je jako čisto. No, nisu samo plaže lijepe, i gradovi su nevjerojatni. Ne čudi me da su Game of Throne dijelom snimali u Hrvatskoj. Za mene, to je najljepša zemlja na svijetu.

Nijemci su konstatirali kako su plaže važne jer je u Hrvatskoj uvijek sunce.

- Bilo bi lijepo da je tako, ali nažalost to nije točno, haha. U zimi može biti hladno i kišovito i u Hrvatskoj, ali srećom nije tako gadno kao u Njemačkoj. Kad su ljeti tamo svi turisti, onda moja zemlja pokaže svoju najbolju stranu. Tad morate baš imati peh da ulovite loše vrijeme.

Hrvati su na glasu kao vrlo gostoljubiv narod.

- Imamo drugačiji mentalitet. Svi su opušteni i vole život. U Hrvatskoj je u redu ako ne shvaćaš sve preozbiljno. Kada posjetiš Hrvatsku, nisi nikad sam. Ljudi su prijateljski nastrojeni i imaju snažan osjećaj za zajednicu, a ponekad se sastanemo i na piću, hahah.

Nijemci su podvukli kako ipak nismo dobro organizirani kao oni.

- Otkako smo ušli u EU sve je malo bolje organizirano. U usporedbi s Njemačkom, bio je to drugi svijet prije toga. Sve je bilo puno opuštenije. To ima nekoliko pozitivnih aspekata, ali i nekoliko negativnih. No, popravljamo se i dovodimo stvari u red u našim svakodnevnim životima.

‘Hrvatska ima najbolje ćevapčiće‘, konstatiraju su Nijemci.

- Nigdje nisu ukusniji ćevapčići nego u Hrvatskoj, ali jednako su dobri i oni u Bosni i Srbiji. Nažalost, restorani u Njemačkoj se ne mogu mjeriti s time. Često sam probao naša hrvatska jela ovdje, ali nisam još našao restoran koji se može mjeriti s originalom iz moje zemlje.

Luka Modrić je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti.

- To što je Luka napravio u zadnjih 20 godina je nevjerojatno. Još uvijek je standardni prvotimac u Real Madridu, a ima 38 godina. Nikada nisam igrao uz boljeg igrača. Luka je proglašen i za najboljeg igrača svijeta i to u eri Cristiana Ronalda i Lionela Messija 2018. godine.

Za kraj, nije moglo proći ni bez drugih sportova. Nijemci su istaknuli kako je, uz nogomet, i vaterpolo naš nacionalni sport.

- Nogomet je, naravno, uvjerljivo na prvom mjestu, ali onda su tu rukomet i košarka. Rekao bih da nakon toga dolazi vaterpolo. Općenito smo totalno ludi za sportovima s loptom. Imam osjećaj da svako dijete odrasta s loptom i ima talent za neki sport, ali ponekad način života nije baš pogodan za karijeru - kroz smijeh je zaključio Kramarić.

Linker
28. travanj 2024 20:25