Bartol Franjić je za sada ostvario najskuplji transfer ovog ljeta među hrvatskim nogometašima

 VFL-WOLFSBURG.DE
‘KOCKASTI‘ MERCATO

Hrvati su u modi - pogledajte idealnu momčad hrvatskih nogometaša koji su ovoga ljeta promijenili klubove

Iako nije bilo bombastičnih transfera, bilo ih je dovoljno da složimo sasvim dobru momčad
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. lipanj 2022. 20:51

Hrvatski nogometaši su i ovog ljeta u modi. Iako do sada nije bilo nekog transfera od kojeg 'boli glava', odnosno koji bi se iznosom plaćene odštete približio onim najskupljim na cijelom mercatu, dosta Hrvata je već promijenilo klubove. Sigurno je da nas očekuje još prelazaka do kraja prijelaznog roka koji je još jako daleko, ali mi smo se odlučili poigrati i složiti najbolju momčad od Hrvata koji su ovog ljeta promijenili klubove.

Odmah moramo reći kako smo u našu momčad uvrstili i igrače koji su trenutno na posudbi, odnosno čije ugovore novi klubovi nisu otkupili, barem ne još. S druge strane, u momčadi nema igrača koji su proteklu sezonu proveli u klubu koji ih je ovog ljeta i službeno otkupio. Primjerice, to je slučaj s Kristijanom Jakićem, koji bi se sigurno našao u našoj idealnoj momčadi.

Zato je u našoj momčadi mjesto na vratima našao Dominik Kotarski kojeg je Gorica otkupila od Ajaxa za 1 milijun eura, a odmah zatim prodala PAOK-u u transferu čija se vrijednost procjenjivala na 3 milijuna eura. Transfermarkt, doduše, barata s brojkom od 2 milijuna, ali ta stranica nikada u vrijednost transfera ne uvrštava dodatne bonuse dok se oni ne ostvare.

Sa stoperima nismo imali nikakvih problema. Na poziciji desnog stopera je Filip Uremović koji se kao slobodan igrač priključio Herthi nakon što je nekoliko mjeseci igrao u Sheffield Unitedu gdje je došao iz Rubin Kazana. Još jedan novi član Bundeslige je u našoj postavi - riječ je o Hrvoju Smolčiću kojeg je Eintracht kupio iz Rijeke za 2,5 milijuna eura. Treći stoper je Toni Borevković, Hajdukovo pojačanje koji je u Split došao iz Vitorije Guimaraes. U izboru nam je bio i Mateo Pavlović, novi stoper Rijeke koji je stigao iz Amiensa, ali smo se ipak odlučili za ovu trojicu.

image

Idealna momčad Hrvata koji su ostvarili transfere ovog ljeta

SPORTSKE NOVOSTI

Što se bekovskih pozicija tiče, tu nismo imali nikakvih dvojbi. Desnu, defenzivniju zauzima Boško Šutalo kojeg je Dinamo Atalanti platio 4 milijuna eura, a lijevu, ofenzivniju Ivan Perišić koji je u Tottenham prešao iz Intera kao slobodan igrač.

U veznom redu su jedan bivši igrač Dinama i dva Rijeke. Bartol Franjić je s odštetom od 7,5 milijuna eura, koliko ga je platio Wolfsburg, trenutno najskuplji Hrvat u ovom prijelaznom roku, a Domagoj Pavičić i Robert Murić će i dalje biti suigrači, ali više ne u Rijeci nego u turskom Konyasporu.

Napad predvodi Petar Musa kojeg je Benfica za 5 milijuna eura kupila nakon dobre sezone u Boavisti, a uz njega smo stavili veterana Ivana Santinija koji je kao besplatan igrač iz Al-Fateha došao u Zurich. Možda je umjesto njega u momčadi mogao biti Marin Ljubičić, kojeg je Hajduk posudio LASK-u, ali njegovi bljeskovi ipak još uvijek nisu dovoljni da prestigne Santinija bez obzira na to što je Santini ipak u zalasku karijere.

Momčad smo složili u 3-5-2 formaciji iako bi sasvim dobro funkcionirala i u 4-4-2. U tom slučaju bi Smolčić otišao na lijevog beka, što može odigrati, Murić bi se preselio na desno krilo, Perišić na lijevo, a Šutalo bi igrao još defenzivnije što mu, u stvari, i odgovara.

Linker
19. travanj 2024 21:07