TEMURI KECBAJA ZA SN

'Hrvati, čuvajte se! Opet ću vas šokirati. Sreća da ne igra vaš najbolji igrač - Kranjčar'

Ponovit ću još jednom da je Hrvatska favorit, ima odličnog izbornika i odlične igrače, bilo bi iznenađenje da ne bude prva u skupini, tvrdi izbornik Gruzije Kecbaja
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. svibanj 2011. 14:03

Nećete s njim imati problema, on je odličan tip. Samo ga nazovite i on će pričati. Ako treba pozovite se na mene i pozdravite ga, ali mislim da neće biti potrebno. Tako nam je Temurija Kecbaju opisao Ivo Šušak, koji spada u širok krug obožavatelja gruzijskoga izbornika. I doista, problema s njim nije bilo, odmah se javio, krenuo s pitanjem.

- Dobar dan, živjeli. Recite mi, kakvo je vrijeme u Hrvatskoj, kakvo će biti u petak u Splitu? Kiša je? Dobro, samo pitam, kažite, kako mogu pomoći - sa smiješkom je rekao Kecbaja, čovjek koji je tijekom godina postao jedan od najvećih “nogometnih neprijatelja Hrvata”.

O onom pogotku Dinamu za Newcastle u kvalifikacijama za Ligu prvaka 1997. već su ispisani epovi, sad je na “wanted listi” i zbog pobjede u Tbilisiju. Dakle, gospodine Kecbaja, ako već želite pomoći, onda nas ovaj put nemojte pobijediti!

- Ha, ha, čuo sam ja da Hrvatska u Splitu nije nikad nikoga pobijedila. E, to je dobar podatak za nas, ja sam čovjek koji voli držati do nekih tradicija. Ne vidim razloga zašto bi se i ova tradicija mijenjala, pa, pobijedit ćete već nekoga.

Doista šaljiv gospodin, kako bi rekao Šušak, odličan tip. Ipak, kad se čovjek sjeti tog Newcastlea, osmijeh mnogima odmah nestane, vraćaju se bore.

- Kako se ne bih sjećao te utakmice, bila je spektakularna! Zabiti pogodak za Ligu prvaka u 120. minuti, to ti se dogodi jednom ili nikad u karijeri. Neću nikad zaboraviti taj osjećaj i onu nevjerojatnu, duboku tišinu na prepunom stadionu. Igrali smo protiv fantastične momčadi, ta Croatia bila je stvarno tvrd orah.

Kakav nam ovoga puta poklon nosite, što spremate?

- Ha, ja se nadam da ću vas sve u Hrvatskoj još jednom šokirati. Naravno da dolazimo u Split s ambicijom da ne izgubimo, da iznenadimo, kao što smo iznenadili u Tbilisiju. Po meni se ništa nije promijenilo od početka kvalifikacija, Hrvatska je i dalje favorit skupine, kvalitetnija od Grčke, nas i Izraela..

Kako vidite Hrvatsku nakon te vaše pobjede u Tbilisiju i sad, dva i pol mjeseca kasnije?

- Ponovit ću još jednom da je Hrvatska favorit, ima odličnog izbornika i odlične igrače, bilo bi iznenađenje da ne bude prva u skupini. Što se igrača tiče, neću otkriti ništa novo ako podcrtam Modrića i Eduarda, međutim, najbolji igrač protiv nas neće igrati. To je Niko Kranjčar koji je u ovim kvalifikacijama igrao vrhunski.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Linker
24. rujan 2024 04:26