Hrvatska slavi pobjedu

 GORAN MEHKEK Cropix
SVE SE VRATILO

Heroji Hrvatske nakon drame u Draženovu domu: ‘Budimo ponosni, nismo još ni svjesni što smo napravili!‘

‘Dugo samo bili bez Svjetskog prvenstva. Imali smo jako puno razočaranja, mnogo smo puta bili žalosni...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. travanj 2024. 21:36

Izbornik Marinko Mavrović i igrači bili su oduševljeni. Imali su što proslaviti, pjevali su s navijačima, plasman na Svjetsko prvenstvo je veliki uspjeh futsal reprezentacije.

- Nakon vodstva 2:0 očekivali smo treći pogodak da riješimo utakmicu, kad se to nije dogodilo ušli smo u probleme. Na kraju se dogodio crveni karton Postružina, a pet na tri teško je braniti. Žao mi je što je bilo tako jer jako smo dobro izgledali, skoro smo izdržali bez primljenog pogotka. Zaslužili smo Svjetsko prvenstvo, oduprijeli smo se pritisku Poljaka. Publika nam je bila šesti igrač. Bili smo mali sport, a doživjeli smo ovako velike stvari, pune dvorane - kazao je Mavrović te dodao:

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Dugo samo bez Svjetskog prvenstva. Imali smo jako puno razočaranja, mnogo smo se puta vidjeli na Svjetskom prvenstvu i toliko samo bili žalosni. Zato mi je posebno drago. Napravili smo smjenu generacija, imamo starije samo Marinovića i Jelovčića, ti ljudi su nas odveli na SP. Zaslužili su to jer igrali su Europska prvenstva i samo im je ovo nedostajalo da upotpune karijeru. Bio bi grijeh da njih dvojica ne vide SP. Zato mi je drago, i drago mi je da je Dario riješio utakmicu. Mentalno smo bili jači od Poljaka, ali u futsalu se u sekundi sve okrene.

Kapetan Dario Marinović je kazao:

- Utakmica je bila kao što se očekivalo - na jednu loptu. Zaslužili smo prolaz. Iako je bilo neodlučeno, zavrijedili smo pobjedu. Poljaci su pokazali da su iznimna reprezentacija koja ima plan. Na kraju su nas uvukli u nervozu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Ovakve napete završnice većinom su otišle protiv Hrvatske.

- Tako je većinom bilo, ali dočekao sam i ja da odemo na SP. Moramo uživati u ovome, ova generacija mora biti ponosna, proslavit ćemo i uživati, nismo ni svjesni da smo na Svjetskom prvenstvu. No, nećemo tamo biti prolaznici.

Imali su izvrsnu podršku s tribina.

- Atmosfera je bila fenomenalna. Ovo su utakmice koje se pamte. Kao i s Francuskom u Domu sportova. Rekao sam momcima - ovo pamtite. Šest-sedam utakmica pamti se cijeli život. Na kraju je bila velika borba. Uvukli su nas u nervozu i dali dva gola, ali nije realno očekivati da će biti rutinski. Bilo bi 200 gledatelja na tribinama i svi bi znali da Hrvatska ide dalje. Na 80 odigranih minuta Hrvatska je pokazala da je bolja.

Linker
16. travanj 2024 21:39