AFP
ODLAZAK NA OTOK

GOLEMA PODRŠKA Tri tisuće najvažnijih članova kluba: Želimo da Bilić ostane

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 25. svibanj 2015. 01:00

Jako sam ponosan na način kako su moji igrači igrali – naglasio je trener Besiktasa Slaven Bilić. I nastavio:

- Bili smo vrlo dobri, dominirali, kreirali prilike, nismo samo držali posjed. Posebno u drugom poluvremenu. Bili smo vrlo blizu izjednačenju, ali kao i mnogo puta ove sezone nismo iskoristili svoje prigode. Oni svoje dvije jesu i naravno, tužni smo s rezultatom. Čestitam Galatasarayu na pobjedi.

Imali su nogometaši Besiktasa četiri udarca na vrata i vratnicu, no pogoci se broje, a domaći su iz svoja četiri dvaput pogodili.

- Drugi pogodak stigao je kad smo totalno dominirali i rezultat je istinske čarolije igrača poput Sneijdera. Vidio sam 30-40 njegovih takvih golova, za Real Madrid, Inter ili Nizozemsku. Imali smo bolje prigode, zato govorim o nesreći, no kad se to dogodi toliko puta tijekom sezone, pogotovo u derbijima, treba biti realan i priznati da se radi se o kvaliteti. Besiktas definitvno ima potencijala da osvoji tursku ligu, ali ove sezone, u ključnim trenucima, posebno u derbijima, nismo ga pokazali, poručio je Bilić.

Upitan je Slaven i da ocjeni svoju drugu sezonu na klupi:

- Nemam problema s time da priznam svoju odgovornost. Rekao sam već, postoje realni razlozi zašto nismo bili još bolji, a ja kao trener, dakako, preuzimam svu odgovornost. I to je to.

Sletjelo je i pitanje ostaje li na klupi Besiktasa?

- Nije fer i nije pravi način da se iz kluba najavljuje moj odlazak i da je odluka donesena prije nego završi sezona. Naravno da bih želio ostatati Besiktasov trener, ali vjerojatno to neću biti. Igrali smo dobro, ostalo sam već objasnio, a za sve, dobro i loše, sam odgovoran.

Upitan je ponovno vjeruje li da je Besiktasov projekt nezavršen?

- Ponosan sam na svoj posao ovdje, na svoje pomoćnike, na momčad, davao sam najviše od sebe 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Ultimativni cilj jest osvojiti ligu, no što sad, ako je u dvije sezone nismo osvojili, bye, bye? Igrali smo dobro i u Europi... No, na kraju dana nema isprika. Ponosan sam na svoje dane ovdje iako nisam dostigao taj krajnji cilj. Nisam ni na koga ljut, samo kažem da smo bili blizu ove sezone.

I za kraj, Bilić je upitan o reakciji njegove momčadi:

- Htio sam da večeras pobijedimo, da im pokažemo da nisu bolji od nas. Naravno, čestitam i suparniku i svojoj momčadi na dobroj sezoni. Jednog dana Besiktas će osvojiti naslov.

Inače, tri tisuće članova Bešiktaša izglasalo je da želi Bilićev ostanak na klupi Besiktasa. A predsjednik ih mora poslušati!

Linker
23. rujan 2024 03:35