FADEL SENNA Afp
IZ SVLAČIONICE

‘Glava‘ oduševljena novom ‘kantom‘ Reala: ‘Veterani i oni koji dolaze. Taj miks, sa sjajnim trenerom stvara ovo‘

Naišli smo na momčad sjajne razine, visoke kategorije - izjavio je Ramon Diaz
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. veljača 2023. 07:23

Nakon stotog Realovog trofeja oglasio se trener Carlo Ancelotti, kojeg se posljednjih dana spominjalo u kontekstu budućeg izbornika Brazila.

- Jako smo sretni. Real je osmi put osvojio naslov prvaka svijeta – rekao je talijanski stručnjak.

Fede Valverde zabio je i deseti gol ove sezone te tako ‘spasio‘ Ancelottija od odlaska s klupe nakon njihove oklade od prošlog ljeta. Naravno, riječ je o šali, no ozbiljno su djelovali napisi o tome da iskusnom strategu posao u Madridu možda ovisi i o ishodu ovog turnira.

- Odigrali smo dobru utakmicu, s puno kvalitete u napadu. Vinicius, Benzema, Valverde... Bili su vrlo dobri. Imali smo vještinu i kvalitetu - kazao je Ancelotti i najavio pohod na nove trofeje ove sezone.

Oglasio se i predsjednik Florentino Perez.

- Veterani i igrači koji dolaze. Taj miks, sa sjajnim trenerom poput Ancelottija stvara ovo. Jako sam zadovoljan. U ovoj momčadi su, osim što su sjajni igrači, i madridisti. I to nas čini nepobjedivima - konstatirao je prvi čovjek Reala.

Trener Al-Hilala je čestitao pobjedniku.

- Naišli smo na momčad sjajne razine, visoke kategorije. Ovo je za nas bilo iskustvo. Ponosan sam na moje igrače jer su odigrali predano. Međutim, mogla se vidjeti superiornost Reala - izjavio je Ramon Diaz.

Zlatnu loptu za turnir u Maroku dobio je Vinicius Junior, srebrnu Federico Valverde, a brončanu Luciano Vietto iz Al-Hilala. (gčm)

Linker
12. svibanj 2024 19:45