SERIE A

Genoa i Parma ne igraju

Piše: HinaObjavljeno: 27. veljača 2015. 22:14

Posljednji sastav talijanskog nogometnog prvenstva Parma morala je odgoditi svoju drugu uzastopnu utakmicu jer su igrači odbili otputovati na gostovanje kod Genoe zbog neisplaćenih plaća.

Prošle nedjelje utakmica Parma - Udinese odgođena je jer u Parmi nisu imali novaca za plaćanje osiguranja utakmice, a u petak su igrači odbili putovati u Đenovu gdje su trebali igrati u nedjelju.

"Nećemo igrati u nedjelju. Tražili smo odgodu, a ako ju ne dobijemo stupamo u štrajk i izgubit ćemo sa 3-0 bez borbe", izjavio je kapetan Parme Alessandro Lucarelli nakon čega je Talijanski nogometni savez (FIGC) dopustio odgodu utakmice.

Ipak, iz FIGC-a su dodali kako je ovo posljednji put da dopuštaju odgodu Parmine utakmice.

"S obzirom na moral igrača pristao sam na odgodu, ali ne možemo to raditi svake nedjelje. Administrativno je riječ o vrlo ozbiljnoj situaciji i ne može se ponavljati osim u slučaju da intervenira viša instanca. U ovim slučajevima odlučuje Izvršni odbor saveza iako ja preuzimam osobnu odgovornost", rekao je predsjednik FIGC-a Carlo Tavecchio.

Parma ima samo 10 osvojenih bodova na ljestvici, te za 17-plasiranom Atalantom, koja drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u ligi zaostaje čak 13 bodova. Klupski dug procjenjuje se na oko 100 milijuna eura, te je najrealnija opcija stečaj.

Linker
22. rujan 2024 10:42