JOHANN GRODER Afp
PODCJENJIVANJE ILI PRAKSA?

Garethu Baleu po povratku u Real Madrid dodijeljen bizaran broj na dresu, zbog toga je promašio penal?!

Velšanin igrao od prve minute zajedno s Modrićem koji je pogodio gredu, ušao i Ante Rebić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2021. 22:59

Velškoj zvijezdi i svojedobno najskupljem nogometašu svijeta Garethu Baleu dogodila se bizarna situacija. Uoči prijateljskog susreta između Real Madrida i Milana dodijeljen mu je dres s brojem 50!

Velšanin se vratio s posudbe iz Tottenhama i odmah dobio mjesto u početnoj postavi. U 41. minuti izborio je jedanaesterac i dobio priliku izvesti ga. Međutim, nije bio precizan s bijele točke pa se španjolski mediji trenutno zabavljaju teorijama zbog kojih je Bale promašio penal. Jedni tvrde da se osjetio omalovaženim zbog takvog neobičnog broja na svojemu dresu, dok drugi špekuliraju da mu karijera u 33. godini života polako ide prema kraju...

Takav neuobičajen broj na dresu, barem za proslavljenog velškog nogometaša, dao je podlogu brojim tumačenjima da ga novi trener Carlo Ancelotti ne vidi u svojim kombinacijama za novu sezonu. Bale je do posudbe u Tottenham nosio broj 11, a preuzeo ga je Marco Asensio.

Španjolci pak napominju da je i Eden Hazard nosio 'pedesetku' kada se predstavio u debiju, također u prijateljskom susretu, protiv Bayerna 2019. godine. Dodaju i da je Ancelotti zasad pozitivno govorio o Baleu kao važnom pojačanju.

Bilo kako bilo, susret je završio miroljubivo, bez pogodaka. Vrijedi istaknuti da je Luka Modrić igrao do 60. minute kada ga je zamijenio Martin Odegaard, a u 52. minuti iz daljine je uzdrmao gredu.

Za AC Milan u 46. minuti ušao je Ante Rebić umjesto Portugalca Rafaela Leaa i odigrao cijelo drugo poluvrijeme.

Linker
19. travanj 2024 04:52