IVO RAVLIC Cropix
LIGA PRVAKA

Futsal Pula upisala uvjerljivu pobjedu protiv Rumunja, Novo Vrijeme pred kraj ispustilo pobjedu

Futsal Pula ima šansu za dolazak na prvo mjesto, jedino koje vodi prema Final Fouru ovog natjecanja
Piše: HinaObjavljeno: 24. studeni 2022. 22:13

Igrači Futsal Pule ostvarili su pobjedu u utakmici drugog kola skupine D Elitne runde futsalske Lige prvaka, na domaćem terenu su bili bolji od rumunjskog Otelul Galatija s 5-2.

Pulska momčad je povela 3-0, a golove su dali Moravac, Grbić i Mataja. Pred kraj prvog dijela na 1-3 je smanjio Crisan. U nastavku je još jedan gol za hrvatski sastav dao Moravac te Vukmir, dok je za goste na konačnih 5-2 smanjio Dudau.

U drugom susretu 2. kola ove skupine, koja se igra u Puli, Barcelona i Anderlecht su odigrali 5-5 tako da prije zadnjeg kola te dvije momčadi, kao i Futsal Pula, imaju šansu za dolazak na prvo mjesto, jedino koje vodi prema Final Fouru ovog natjecanja. Barcelona i Anderlecht imaju po četiri boda, a Futsal Pula tri.

Put Futsal Pule do toga će biti težak jer u zadnjem kolu, u subotu, igra protiv aktualnog europskog prvaka Barcelone.

Aktualni hrvatski prvak Novo Vrijeme nastupa u skupini B kojoj je domaćin Mallorca. U dvoboju 2. kola Makarani su odigrali 1-1 protiv slovenskog prvaka Dobovec, s tim da je Novo Vrijeme vodilo golom Marina Sesara sve do tri minute prije kraja. Tada je konačan rezultat postavio hrvatski igrač u slovenskom klubu Vedran Matošević.

U drugom susretu ovog kola Mallorca je pobijedila Piast Gliwice 5-0 čime je osigurala proboj na Final Four Lige prvaka. Mallorca ima šest bodova, Piast Gliwice tri, a Novo Vrijeme i Dobovec po jedan. U posljednjem kolu, u subotu, Novo Vrijeme će igrati baš protiv domaćina ovog turnira, španjolske Mallorce.

Linker
24. travanj 2024 00:29