Neal Maupay, Ivan Toney

 JAMES MARSH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
RAT SE NASTAVLJA

Francuz brutalno spustio Englezu koji je otpisan za Euro, ovo će sigurno boljeti

Preostaje pričekati odgovor Maddisona, a materijala za uzvratni udarac zasigurno mu neće nedostajati
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2024. 22:20

Titula ‘zločestog dečka‘ već duže vrijeme nema svog aktivnog vlasnika u engleskom nogometu. Posljednji dostojni nosioci ovog prefiksa bili su Craig Bellamy i Joey Barton, a čini se kako sada polako dobivaju svog prijestolonasljednika.

Napadač Brentforda Neal Maupay u engleskoj Premier ligi igra već osam sezona, a u vremenu provedenom na Otoku s vremenom je postao poznat po kontroverzama koje redovito izaziva i prgavosti koja ga ‘krasi‘. U više je navrata Maupay svojim akcijama plijenio pozornost, pamte se njegovi ekscesi s Berndom Lenom, Kyleom Walkerom, Wilfriedom Zahom i Matteom Guendouzijem, međutim ovosezonski sukob s Jamesom Maddisonom najviše je osvojio engleske medije.

Sve je počelo još krajem siječnja na utakmici 22. kola između Tottenhama i Brentforda. Već nakon 15 minuta Maupay je doveo goste u vodstvo i, praktički ničim izazvanim, odlučio bocnuti Maddisona. Poznato je da zvijezda Spursa ima svoj zaštitni znak u obliku proslave gola prividnim bacanjem pikado strelica, a upravo kopiranjem njegove proslave, zajedno sa suigračem Ivanom Toneyjem, Maupay se odlučio narugati Maddisonu. Tottenham je u konačnici slavio 3:2, a rat između spomenutog dvojca nastavio se nakon utakmice.

image

Neal Maupay

PAUL PHELAN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

- Vjerojatno nije zabio dovoljno golova u posljednjih nekoliko godina da bi imao vlastito slavlje pa je morao kopirati moje - rekao je Maddison naknadno za TNT Sports.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor 27-godišnjeg Francuza.

- Malo sam uranio sa slavljem. Ljuti smo jer nismo došli do pobjede. U svakom slučaju, više golova i manje ispadanja u mojoj karijeri od Jamesa Maddisona.

Činilo se da je tu bio kraj napetostima, međutim Maupay je, iako je sezona završila prije gotovo dvadeset dana, ponovno pronašao način za narugati se Maddisonu. I to onda kada ga najviše boli. Naime, s konačnog popisa za Euro ispao je upravo Maddison, engleski veznjak preko društvenih mreža je izrazio svoju shrvanost i žal zbog odluke Garetha Southgatea, a da mu cijela situacija još gore prisjedne pobrinuo se - tko drugi nego Maupay.

Napadač Brentforda na X-u je uz veliki osmijeh objavio fotografiju s tri strelice ispred pikado mete. Iako nije napisao niti jednu riječ, jasno je kome je i kakva poruka upućena. Sada preostaje pričekati odgovor Maddisona, a materijala za uzvratni udarac zasigurno mu neće nedostajati. Dovoljno je reći da se Maupay ruga Maddisonu za nepozivanje na Euro, a sam nikad nije upisao ni minute u dresu seniorske reprezentacije Francuske.

Linker
24. rujan 2024 21:08