Potopljeni stadioni NK Kiseljaka

 FACEBOOK/NK Podgrmeč Sanski Most
NESTVARAN PRIZOR

FOTO: U poplavama u BiH potopljen je cijeli stadion, odgođene utakmice u svim ligama

Potvrđeno je da su sve utakmice trećeg ranga za ovaj vikend odgođene, kao i sve utakmice 10. kola WWin lige BiH
Piše: SN, M. KaračićObjavljeno: 04. listopad 2024. 18:06

Jaka kiša pogodila je u petak Bosnu i Hercegovinu, zbog koje su pojedina područja doživjela velike poplave. Prema javljanjima, najteže je pogođena Jablanica, iznimno teško stanje je u Konjicu, Kiseljaku i još nekim mjestima.

U ovom katastrofalnom događaju nastradao je i stadion Kiseljaka, koji se sada nalazi pod vodom, kao i službene prostorije kluba. Oko ovog prizora i situacije u BiH oglasio se NK Podgrmeč Sanski Most, konkurentski klub iz trećeg ranga BiH nogometa.

"Naše misli su uz narod Bosne i Hercegovine koji je pogođen katastrofalnim poplavama. Među najteže poplavljenim gradovima nalazi se i Kiseljak, a stadion NK Kiseljak, kluba koji se natječe u našem rangu, je pod vodom. Ovim putem pružamo podršku svim žrtvama ove vremenske nepogode, od Kiseljaka, Busovače, pa do Jablanice i svih ostalih područja", poručili su iz kluba, i podijelili fotografiju potopljenog stadiona.

Dodajmo i kako je potvrđeno da su sve utakmice spomenutog ranga za ovaj vikend odgođene.

Sve utakmice 10. kola WWin lige BiH, pa tako i ona između Posušja i Širokog Brijega koja se trebala igrati na Mokrom docu u 18 sati, odgođene su.

"Nakon hitne sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine proglašeno je stanje prirodne nesreće uzrokovane poplavama i klizištima u ovom BiH - entitetu. S tim u svezi odgađaju se sve utakmice natjecanja BiH koje su trebale biti odigrane na području Federacije BiH. Novi termini odgođenih utakmica biće određeni naknadno", priopćio je Nogometni savez BiH na svojoj službenoj stranici u 15,28 sati.

Nešto ranije Savez je objavio Priopćenje za javnost u kojemu stoji:

"Nogometni savez Bosne i Hercegovine izražava duboku sućut obiteljima svih koji su izgubili svoje voljene u katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju. S bolom i tugom pratimo vijesti o broju žrtava i razarajućim posljedicama koje su zahvatile brojne zajednice. Savez stoji na raspolaganju svima koji su pogođeni ovom tragedijom i pruža podršku u ovim teškim trenucima. Spremni smo pomoći u sanaciji šteta i pružanju neophodne pomoći svim ugroženim stanovnicima. Solidarni smo sa svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno sa onima koji su najviše pogođeni ovim prirodnim nepogodama"

Prve informacije inicirale su da se odgoda ne odnosi na utakmice koje se igraju u entitetu Republike Srpske, no nova odluka koja je u međuvremenu donesena potvrdila je da će ipak sve utakmice biti odgođene.

Hoće li se utakmice odigrati u terminima reprezentativne stanke znat ćemo naknadno, a već su utvrđeni termini odgođenih utakmica iz ranijih kola. Tako bi se susret 1. kola Borac - Velež trebao igrati 12. listopada (18 sati), susret 2. kola Igman Borac 16. listopada (14 sati), a istog dana i susret 3. kola Zrinjski - Radnik (18 sati)

Linker
05. listopad 2024 11:28