TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
PRED 3000 NAVIJAČA

FOTO: Slabi Hajduk izgubio od Zrinjskog u generalki za novu sezonu! Debi Mlakara i Lovrencsicsa

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči nove sezone Hajduk je na Poljudu izgubio od Zrinjskog s 3:1
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. srpanj 2021. 23:00

HAJDUK - ZRINJSKI 1:3 (Eduok 39' / Biblija 18', 23', Mašić 90+3')

HAJDUK (4-2-3-1): Silić – Dellova, Simić, Dimitrov, Dolček – Čubelić, Atanasov – Eduok, Diamantakos, Jairo – Ljubičić.

Drugo poluvrijeme: Kalinić – Lovrencsics, Vušković, Elez, Čolina – Vuković, Čuić – Sahiti, Livaja, Biuk – Mlakar. TRENER: Jens Gustafsson.

ZRINJSKI (4-1-4-1): Kukić – Čorluka, Jakovljević, Magdić, Bekić – Barišić Tičinović (od 74. Malekinušić), Kamenar (od 74. Savić), Bašić, Juranović (od 82. Škrljelj) - Bilbija (od 74. Mašić). TRENER: Sergej Jakirović.


Unatoč jakoj momčadi koju su ovog ljeta posložili i na okupu zadržali Splićani, odaziv na tribinama nakon devet mjeseci praznog Poljuda ipak je bio ispod očekivanja. Razlog su pandemijski uvjeti koje trebaju ispunjavati navijači za ulazak na stadion, zbog toga su se pristaše Bijelih grupirali ispod sjeverne tribine na poljudskoj šetnici odakle je odjekivala pjesma u drugom poluvremenu. Ukupno je na kraju na tribinama bilo 3150 navijača.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Dvije postave izveo je Gustafsson, od prve minute prigodu je dobila pričuvna ekipa, a u nastavku je na travnjak izašla momčad s Kalinićem i Livajom u kojoj je uspješno debitirao mađarski reprezentativac Gergo Lovrencsics, a premijerni nastup na Poljudu upisao je Jan Mlakar. No, prilično nezamjetan ponovno je bio slovenski reprezentativac.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Dvije vratnice vidjeli smo u početnih 10 minuta susreta, Ljubičić je u 5. minuti desnom nogom šutirao u desnu vratnicu sa osam metara, a potom je tri minute kasnije Čorluka glavom sa šest metara pucao također u desnu vratnicu nakon kornera Bašića. Puno su prostora ostavljali vezni red i obrana Bijelih u prvom dijelu što je spretni Nemanja Bilbija kaznio sa dva pogotka u samo pet minuta.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Kontru je Zrinjski u 18. minuti poveo preko lijeve strane, paralelna lopta je prošla cijelu obranu Bijelih, sve do desnog boka odakle je Čorluka uputio centaršut na četiri metra gdje je Bilbija u skoku spremniji od stopera Bijelih i glavom loptu šalje u suprotni, lijevi kut. Obranio je vratar Kukić odličan udarac Simića glavom nakon kornera u 20. minuti, a onda je Bilbija povećao na 2:0 poslije velike pogreške Dimitrova. Htio je Bugarin preskakanjem lopte prevariti Kamenara u kutu svog kaznenog prostora, ali pročitao je veznjak Zrinjskog namjeru stopera Bijelih, lagano mu uzeo loptu i povratnom asistirao Bilbiji koji je sa četiri metra zakucao u mrežu Silića.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Odgovorio je s druge strane Eduok, golgeterskim pogotkom sa vrha kaznenog prostora. Šut iz prvog koraka, lopta u desnom donjem kutu za 1:2 na poluvremenu.

image
Split, 120721.
Stadion Poljud.
Prijateljska nogometna utakmica, Hajduk - Zrinski.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

U drugom dijelu na travnjak je izašla najjača postava Bijelih, momčad koja bi trebala istrčati u subotu protiv Lokomotive u Zagrebu. Ali, predstavila se u skromnom izdanju. Osim ubačaja Lovrencsicsa sa desnog boka i dvije-tri lopte Livaje u prostor, malo smo vidjeli.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Manje nego u prvom poluvremenu. U nastavku smo zapisali tek priliku Livaje u 48. minuti kada je iz blizine prebacio vrata, te slobodni udarac Vuškovića sa 20 metara kojeg je skinuo Kukić. Zrinjski je samo jednom u drugom dijelu zapucao prema Kaliniću, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Mašić je s nekoliko metara samo pogurnuo loptu u mrežu za 1:3 nakon akcije započete iz zaleđa.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Linker
03. svibanj 2024 11:21