LJUTI NA BRAZILCE

Fifa traži još jednu test utakmicu u Sao Paolu: Nema signala, stolica, struje...

Piše: HinaObjavljeno: 20. svibanj 2014. 21:59

Nezadovoljna generalnom probom otvaranja svjetskog prvenstva u Brazilu na Areni Corinthians u Sao Paulu, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je naredila organizatorima SP-a da prije utakmice Brazil - Hrvatska koja je na rasporedu 12. lipnja, organiziraju još jednu test utakmicu.

Stadion u Sao Paolu, popularni 'Itaquerao', kako ga zove lokalno stanovništvu, otvoren je u ponedjeljak utakmicom između Corinthiansa i Figueirensea, no generalnu probu obilježio je niz propusta.

Novinari tvrde kako za vrijeme utakmice nije bilo moguće uspostaviti mobilni poziv, a fotografi su se žalili da je 3G mreža bila potpuno zagušena. U unutrašnjosti stadiona wi-fi nije bio u funkciji. Dio stadiona nije bio u funkciji jer to nisu dozvolile službe za zaštitu od požara, a još uvijek nije postavljeno oko 20.000 sjedalica. Na pojedinim tribinama su bile skele, a VIP prostori nisu bili u funkciji. Oko stadiona je bio potpuni mrak jer ulična rasvjeta još nije riješena. Nije bilo niti detektora za metal, a nekoliko liftova je ostalo bez struje.

Sasvim sigurno krov stadiona neće biti gotov na vrijeme. Kompanija Odebrecht koja izvodi radove je objavila kako će dio krova biti završen tek nakon World Cupa. Kako više nema dovoljno vremena za postavljanje posebnih staklenih ploča, koje su trebale biti dodatne na krovnu konstrukciju, radovi na krovu su prekinuti i bit će nastavljeni tek sredinom srpnja.

Zanimljivo, domaćini su bili zadovoljni kako je proteklo otvaranje, no u Fifi su izrazili zabrinutost.

"Stadion u Sao Paulu nije 100 posto završen zbog čega želimo još jedan test. Otvaranje svjetskog prvenstva pratiti će milijarde gledatelja i sve mora proi bez pogreške," kazao je generalni tajnik Fife Jerome Valcke.

Po svemu sudeći novi test bit će 29. svibnja kada će snage odmjeriti Corinthians i Cruzeiro.

Na Areni Corinthians osim ogleda Brazila i Hrvatske igrat će se i utakmice Urugvaj - Engleska (skupina D), Nizozemska - Čile (skupina B), Južna Koreja - Belgija (skupina H), te jedan susret osmine finala i jedno polufinale.

Linker
22. rujan 2024 11:25