VIDIMO SE NA WEMBLEYU

Ferguson poručio Barci: 'Možemo osvojiti Ligu prvaka, pitati ću i Mourinha za savjet'

Nisam spavao prošlu noć, razmišljao sam o udarnoj postavi. Četiri sam se puta probudio... No, ovi dečki koji su danas igrali su me učinili ponosnim, kazao je Sir Alex
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 05. svibanj 2011. 11:19

Priznao je Sir Alex Ferguson da je strahovao nakon vlastite odluke da odmori većinu igrača prve momčadi u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Schalkea...

No, strah se pokazao nepotrebnim. I momčad sastavljena većinom od rezervnih nogometaša potopila je Schalke s 4-1 i tako potvrdila trijumf iz prve utakmice (2-0), odigrane prošli tjedan u Njemačkoj. Manchester United će u finalu, 28. svibnja na Wembleyju, igrati protiv Barcelone.

- Nisam spavao prošlu noć, razmišljao sam o udarnoj postavi. Četiri sam se puta probudio... No, ovi dečki koji su danas igrali su me učinili ponosnim. Činjenica da se radilo o polufinalu Lige prvaka me je tjerala na preispitivanje odluke o sastavu, pitao sam se jesam li donio dobru odluku, ali drago mi je da se potez pokazao opravdanim - rekao je Ferguson koji je sačuvao najvažnije igrače za derbi protiv Chelseaja u Premiershipu predstojeći vikend.

Okrenuo se Škot potom i finalnom okršaju protiv Barcelone čiji je trener Pep Guardiola u srijedu bio na Old Traffordu, ali nije mogao proučiti igru najjače postave Manchestera.

- Barça nedvojbeno igra sjajan nogomet, užitak ju je gledati. No, moji igrači su sposobni osvojiti Ligu prvaka, imamo momčad punu kvalitete.

ManU i Barcelona su finale Lige prvaka igrali i prije dvije godine. Tada je katalonski klub slavio s 2-0.

- Ovoga puta ćemo biti malo iskusniji. No, Barcelona je trenutno na vrhuncu u smislu svojih mogućnosti. To bi trebao biti stvarno dobar finale – kaže Ferguson.

Dodao je kako se neće libiti primiti savjete od svog kolege Josea Mourinha.

- Razgovaram s Mourinhom jako puno. Razgovarali smo i prošloga tjedna. Naravno da ćemo se sami kvalitetno pripremiti za Barcelonu i saznati sve što trebamo saznati. Uostalom, nije baš da ih već i ne poznajemo i da ih nismo nikada gledali. No, uvijek ću rado primiti informacije od Mourinha, takvo što nam može biti samo od koristi – zaključio je škotski strateg.

Höwedes: Radujem se finalu Uniteda i Barçe, stvarno su najbolji

Ponajbolji obrambeni igrač Schalkea i njemački nogometni reprezentativac, 23-godišnji Benedikt Höwedes, prokomentirao je dvije polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Manchester Uniteda…

U prvoj je momčadi Alexa Fergusona u Gelsenkirchenu slavila s 2-0, a premoć nad ''rudarima'' potvrdila je pobjedom 4-1 na Old Traffordu, iako je zaigrala u ''kombiniranom sastavu''. No, i takav je bio prejak za družinu iz Gelsenkirchena.

- Iza nas je sjajna sezona u Ligi prvaka. Manchester United je stvarno bio puno bolji od nas u dvije utakmice, to su svi mogli vidjeti. Potpuno su zasluženo prošli u finale. Bilu su puno aktivniji od Intera, kojeg smo izbacili u četvrtfinalu. Unitedova tranzicija je puno moćnija od Interove, koji nam je dopustio da razvijemo kombinatornu igru. Manchester United se u jednom trenutku brani s desetoricom, a onda odjenom napada s desetoricom igrača. To ih čini vrlo snažnom momčadi – lamentirao je Höwedes, te je na kraju zaključio:

- Radujem se finalu između Barcelone i Manchester Uniteda. Voljeli bismo da smo mi u finalu, ali te dvije momčadi su zaslužile okršaj za osvajanje Lige prvaka. Radi se o najboljim momčadima u Europi.

Linker
25. rujan 2024 16:36