AUTOBIOGRAFIJA SIR ALEXA

Ferguson oderao bivšeg kapetana: "Roy Keane je umislio da je trener"

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. listopad 2013. 23:39

U Engleskoj vlada prava medijska ludnica povodom predstavljanja autobiografije dugogodišnjeg menađera Manchester Uniteda, Sir Alexa Fergusona.

Pišu se live blogovi te sumanuto okreću stranice knjige kako bi se izvuklo čim više sočnih detalja iz bogate karijere vjerojatno najtrofejnijeg trenera svih vremena. Za cjelovitu priču morat ćete naručiti knjigu Sir Alexa preko Amazona, dok ćemo mi prenijeti samo neke od već izdvojenih detalja u engleskim medijima.

Tako u The Guardianu najviše pažnje posvećuju nemilosrdnim riječima kojima se Ferguson obračunava sa svojim bivšim igračem, ujedno i legendom Uniteda, Royom Keaneom. U knjizi je jasno dano do znanja da Sir Alex nije oprostio nekadašnjem kapetanu Uniteda istup na klupskoj televiziji u kojem se obračunao sa svojim suigračima.

Naime, osim što je opleo po Keaneu kao neprilagodljivom igraču koji nije shvatio da je ostario ("mislio je da je kao Petar Pan"), ismijao je i njegov trenerski angažman, dodajući kako u Ipswichu "ni novac za transfere nije znao potrošiti kako treba". Naravno, najviše mu je zamjerio pretjerano šefovanje u svlačionici, uz komentar kako je Keane u jednom trenutku umislio da je trener momčadi, što je Fergusonu bio jasan znak da je vrijeme za transfer prgavog igrača.

Osjetno bolje prošao je David Beckham - za njega Sir Alex kaže da ga je doživljavao kao sina te da je bio pun poštovanja prema načinu na koji je Beckham odlučio slijediti svoj nogometni san. Međutim, još jednom je ponovio kako je popularni engleski internacionalac u jednom trenutku karijere odlučio da će rađe njegovati svoj status slavne osobe, nego se razvijati kao nogometaš.

Kao kuriozitet ćemo izdvojiti još i informaciju da je Wayne Rooney svojedobno zdušno nagovarao Sir Alexa da kupi Mesuta Özila u vrijeme kad je Real Madrid dogovarao dotičnog iz Werdera. Ako ništa drugo, barem su navijači Arsenala odahnuli što transfer Özila u redove Uniteda nikad nije realiziran.





Linker
22. rujan 2024 16:37