VALERY HACHE/AFP/PROFIMEDIA
TRAŽEN NA TRŽIŠTU

Ekspert za transfere otkrio ‘najveću želju‘ Nike Kovača! Gdje će završiti bivši hrvatski izbornik?

‘Kovača povratak u Bundesligu u ovom trenutku ne zanima‘, između ostalog je rekao za Sky Sport
Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. siječanj 2022. 15:19

Tijekom zimske stanke bivši hrvatski izbornik Niko Kovač (50) dobio je pomalo neočekivani otkaz u francuskom Monacu, ne toliko zbog rezultata, koliko zbog odnosa s igračima u svlačionici, ali odmah se s njegovim imenom počelo licitirati u svjetlu novog angažmana.

U tome su prednjačili njemački mediji, koji su ga ponajprije vidjeli na klupi berlinske Herthe, navodeći i nekoliko konkretnih razloga. Od toga da je privremeni trener Tayfun Korkut pod ugovorom samo do ljeta, preko poznanstva Kovača i sportskog direktora Fredija Bobica, do toga da je Kovač rođen u Berlinu i za Herthu ima 242 nastupa u igračkoj karijeri. Berlinski klub ima i veće ambicije od ovosezonskih, koje se zasad svode na borbu za ostanak s aktualnog 13. mjesta.

Drugi potencijalni kandidat, koji bi želio hrvatskog stručnjaka je Wolfsburg, kojem također ne cvjetaju ruže i nakon pet uzastopnih ligaških poraza, te ispadanja iz Lige prvaka, trener Florian Kohfeldt je pred otkazom. Bude li smijenjen, Wolfsburg bi novo rješenje mogao potražiti baš u Kovaču, koji se također spominjao i kao želja turskog Fenerbahčea, premda je kao favorit za odlazak na klupu istanbulskog velikana promoviran Slaven Bilić.

Sve ovo bila su nagađanja u posljednjih desetak dana, ali u utorak se oglasio za Sky Sport njegov ekspert za transfere Marc Behrenbeck, koji tvrdi da hrvatski strateg neće u Herthu ni sada, ni na ljeto, kao i da ove sezone više neće preuzimati bilo koji klub.

To se poklapa s Kovačevom najavom "da se poslije odlaska iz Monaca želi malo odmoriti", a Behrenbeck ide i korak dalje u prognozi, te otkriva da je najveća želja Nike Kovača na ljeto preuzeti neki klub iz engleskog Premiershipa.

- Kovača povratak u Bundesligu u ovom trenutku ne zanima, njega najviše privlači rad u engleskom Premiershipu i on tamo vidi svoj sljedeći posao - zaključio je za Sky Sport Marc Behrenbeck.

Linker
27. travanj 2024 04:20