STRINGER Anadolu Agency Via Afp
ISTINA ILI NE?

Drama bivše zvijezde Reala, ostao zarobljen na otočju, ali pozadina čitave priče mogla bi biti sasvim drugačija

Ugovor s klubom ga veže do 2026., ali po pisanju raznih medija mogao bi se ranije vratiti u Europu
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 14. siječanj 2024. 18:50

Karim Benzema nije se pojavio na popisu igrača Al Ittihada koji putuju u Dubai na pripreme. Izostanak Francuza podigao je glasine o njegovom potencijalnom povratku u Europu.

No, istina o izostanku Benzeme je ipak nešto drugačija. Benzema je period bez nogometa iskoristio za obiteljski odmor na Mauricijusu. Njegov povratak u Saudijsku Arabiju zaustavila je ogromna oluja zbog koje je ostao zatočen na otoku.

Zbog tropske oluje, naleti vjetra često iznose preko 150 km/h. Let avionom u tim uvjetima nije moguć pa je samim time nemoguć i odlazak Benzeme na pripreme.

image
ALEXANDRE NETO/SPP/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Alexandre Neto/spp/imago Sportfotodienst/profimedia

Benzema se u više navrata sukobio s trenerom Nunom Espiritom Santom, što je naposljetku rezultiralo njegovim otkazom u studenom. U posljednjoj utakmici 2023. Al-Ittihad je izgubio 5:2 od Al-Nassra, za koji je Cristiano Ronaldo zabio dva gola, a Francuz se našao pod tolikim kritikama da je izbrisao profil na Instagramu, koji je pratilo 76 milijuna ljudi.

Benzemu ugovor s Al Ittihadom veže do 2026., ali po pisanju raznih medija Benzema bi se ranije htio vratiti u Europu. Kao mogućnost se spominjao i povratak u klub u kojem je i započeo karijeru, Lyon. Lyon ima jednu od najgorih sezona u povijesti te u Benzemi vide igrača koji će im pomoći u izlasku iz krize.

Linker
05. ožujak 2024 13:02