MOURINHO

'Drago mi je jer smo uzeli bod'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. prosinac 2013. 09:52

Nisu mnogo toga lijepoga ponudili nogometaši Arsenala i Chelseaja tijekom utakmice u ponedjeljak, u derbiju 17. kola engleske Premierlige...

Završilo je bez pogodaka: za Arsenal je dvije šanse u završnici utakmice propustio Olivier Giroud, dok je Frank Lampard u prvom dijelu pogodio gredu, što je bila najbolja prilika za gostujuću momčad.

- Bila je to taktička utakmica. Arsenal je želio pobijediti, ali jednako žestoko i ne izgubiti. Chelsea je želio pobijediti, ali isto nikako nismo željeli izgubiti. Nemam što posebno reći - bile su riječi Josea Mourinha, trenera Chelseaja poslije ogleda, uz dodatak:

- Najbolja šansa je bila naša, greda Lamparda. Inače, dali smo im loptu, dopustili da vode veći dio utakmice. Drago mi je jer smo uzeli bod.

Na ljestvici Premierlige prije natrpanog rasporeda za blagdane vlada prava gužva. Vode Liverpool i Arsenal s istim brojem bodova (36). Samo jedan manje ima Manchester City, a dva Chelsea i Everton.

Wenger: Zaslužili smo pobijediti, nije nam suđen penal

Prema mišljenju Arsenalovog menadžera Arsenea Wengera njegovoj momčadi nije dosuđen očiti jedanaesterac u derbiju 17. kola engleskog nogometnog prvenstva protiv Chelseaja...

Sinoćnja je utakmica na Emiratesu završila 0-0, a sporna situacija bio je kontakt Williana i Thea Walcotta u kaznenom prostoru koju je sudac Mike Dean propustio sankcionirati i dosuditi jedanaesterac.

- Bio je penal sto posto kada je Theo Walcott fauliran. Prema mom mišljenju nema sumnje. Ne znam zašto nije suđen – rekao je Wenger za Sky Sports.

I bez toga su "topnici" u drugom poluvremenu imali dvije velike prilike za pobjedu, a oba je puta Olivier Giroud propustio zatresti suparničku mrežu, dok je najveća prilika Chelseaja bila situacija iz koje je Frank Lampard zatresao gredu.

- Trebali smo pobijediti. Oni su se ovdje došli obraniti i uhvatiti nas iz kontranapada. Mi smo bili malo nervozni na startu, ali preuzeli smo kontrolu u drugom dijelu i trebali smo pobijediti. Bila je to utakmica s malo prilika, a mi naše nismo uspjeli iskoristiti. Ali ako ne možete pobijediti, onda nemojte ni izgubiti utakmicu, a to je ono što smo napravili. To je solidan bod, ali dva su izgubljena jer želite pobjeđivati u svojim domaćim utakmicama.

- Mislim da je posljednji rezultat (6-3 poraz od Manchester Cityja) odigrao malu ulogu u našim glavama i da smo zbog toga bili malo nervozni, ali momčad se borila jako žestoko i trebali smo dobiti, posebice zbog igre u drugom poluvremenu – zaključio je francuski menadžer, čija je momčad sada bodovno izjednačena s Liverpoolom na vrhu ljestvice.

Linker
22. rujan 2024 15:29