Ante Erceg je u Mađarsku otišao iz Osijeka

 VLADO KOS Cropix
BRZI RAZLAZ

Došli novi vlasnici, romansa trajala samo mjesec i pol: Bivši napadač Hajduka i Osijeka ostao bez kluba

Početkom lipnja napustio je Hrvatsku, ali se ekspresno razišao s novim poslodavcima...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. srpanj 2022. 19:25

Ante Erceg, 32-godišnji napadač koji je iz Osijeka preselio u Debrecen početkom lipnja, nakon mjesec i pol dana raskinuo je ugovor s mađarskim prvoligašem.

Njegov odlazak iz Debrecena posljedica je ulaska novih investitora u klub, ulagača Noah Football Group, koji je prema pisanju Nemzeti sporta, odlučio ozbiljnije ući u više europskih klubova. Za sada manje poznatih, jer spomenuta poslovna grupacija u svom vlasništvu drži FC Noah u Armeniji, Sienu u talijanskoj Serie C, a manjinski je vlasnik francuskog drugoligaša Paris FC.

Još krajem lipnja promijenili su novi vlasnici i trenera, umjesto nekadašnjeg stratega Hajduka Joana Carrilla na klupu je došao Portugalac Joao Janeiro koji je prethodno vodio mađarskog doprvaka Kisvardu. Prošle sezone Debrecen je završio na sedmom mjestu mađarske Prve lige.

Erceg je karijeru počeo u Splitu odakle je 2016. otišao u turski Balikesirspor, ali se brzo vratio u HNL i to u Hajduk. Odigrao je dvije odlične sezone na Poljudu da bi uslijedio transfer u Shabab Dubai, a zatim su slijedili Brondby, Esbjerg i Osijek,ostao bez kluba gdje je bio dvije godine na posudbi. U Mađarsku je otišao kao slobodan igrač.

Linker
25. travanj 2024 09:26