Erik Botheim
 SCREENSHOT: YOUTUBE
ON JE ŠOKIRAO RIMLJANE

Dok ne ruši Mourinhove zvijezde, zajedno s Haalandom snima rap hitove! Jedan ima 8 milijuna pregleda

Jedna od najjačih priča dosadašnjeg nogometnog tjedna svakako je Bodo/Glimt
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2021. 11:42

Norveški je klub u Konferencijskoj ligi 'rasturio' Romu, bilo je 6:1, Jose Mourinho ne pamti u svojoj karijeri takav poraz. Redaju se europske frustracije na duši 'specijalnog' Portugalca, proljetos je ga je u Maksimiru uništio Mislav Oršić, a sad će sigurno zapamtiti ime Erika Botheima.

To je mladić, ima 21 godinu, koji je Romi zabio dva pogotka i tome dodao tri asistencije, bio je apsolutni junak te velike pobjede norveškog kluba. Napadač je, vršnjak Erlinga Haalanda, jedan od onih za koje se u Norveškoj vjeruje da bi trebao biti budućnost njihova nogometa i reprezentacije. Botheim je U-21 reprezentativac, igrao je nedavno i u kvalifikacijama protiv Hrvatske, a između ostaloga je i veliki Haalandov prijatelj. Ne samo to, svojevremeno su njih dvojica prije pet godina osnovali i rap band, trio 'Flow Kingz' u kojemu je uz njih bio još jedan suigrač Tobias Sandberg. Može se reći i da su dečki napravili hit.

Naime, snimili su pjesmu 'Kygo Jo', snimili za nju i spot koji na Youtubeu ima preko osam milijuna pregleda. Sad možda i više nakon Botheimovih golova Romi.

Inače, Botheim je bio 'napredniji' od Haalanda, prvi je manji klub zamijenio većim, već s 15 godina iz Byrnea je otišao u Rosenborg. No, Haalandov je put zato bio strelovitiji i samo uzlaznom putanjom. Zajedno su igrali u mlađim reprezentativnim kategorijama, a nedavno je Botheim na tu temu pričao za Avis Nordland.

image
ASATUR YESAYANTS Sputnik Via Afp

- Završili smo u istoj reprezentaciji i morali smo igrati zajedno u napadu. Onda smo obojica otkrili da onaj drugi među nama nije tako beznadan i otad smo jako dobri prijatelji - kazao je Botheim.

Da, imali su potom sasvim drugačije karijere. Botheim je postigao samo devet golova u 34 nastupa za Rosenborg, otišao je na posudbu u Stabaek, gdje nije zabio nijednom u 15 utakmica. Raskinuo je ugovor s Rosenborgom i potpisao za Bodo/Glimt. Tamo je proigrao, ove kalendarske godine zabio je 19 golova u 35 utakmica.

Nikakva očekivanja nitko nije imao o Botheima nakon te epizode u Rosenborgu, mnogi su ga prekrižili kao buduću norvešku zvijezdu. Međutim, nakon igara u novom klubu vratio se u fokus, a sad, nakon ove briljantne partije protiv Rome, norveški mediji već špekuliraju da bi mogao uskoro dobiti poziv za A reprezentaciju. I opet se (u)družiti s Haalandom.

Linker
29. travanj 2024 08:58