MAURICE VAN STEEN Afp
PROPALO JE SVE

Dogovorio transfer u Barcelonu, a onda ostao bez svega! ‘Za mene je to bila šansa iz snova, razočaran sam‘

‘Znali su koliko mi ta ponuda znači. Nisam radio pritisak jer sam vjerovao da će mi izaći u susret‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. veljača 2022. 12:07

Ona jedna, prava prilika, možda nam se pruža samo jednom u životu. Tako je i u nogometnom svijetu, kad se nekom igraču sve okolnosti poklope za prijelaz u neki ugledni, doista veliki klub.

Iako i Ajax spada u taj rang, Barcelona je ipak korak više, bez obzira na poteškoće s kojima se u posljednje vrijeme susreće katalonski velikan. U završnici prijelaznog roka pokušala je Barca pojačati konkurenciju na lijevoj strani obrane, i činilo se to kao idealna mogućnost za 29-godišnjeg lijevog beka Ajaxa Nicolasa Tagliafica.

On je u Kataloniju trebao doći na posudbu do kraja sezone. Barcelona je sve detalje već bila dogovorila s argentinskim nogometašem, vijest o njegovom dolasku već se probila u medije, i izgledalo je da su samo formalnosti preostale za realizaciju tog prijelaza.

Međutim, u nogometnim transferima nikad nije gotovo dok stvarno nije gotovo. U Tagliaficovom slučaju problem su stvorili čelnici Ajaxa

- Ovo je bila jedinstvena prilika za odlazak u tako veliki klub poput Barcelone. Za mene je to bila šansa iz snova, ali mi moj klub na kraju nije pomogao da to ostvarim. Razočaran sam i imam osjećaj da sam sam sebi naštetio što sam bio toliko profesionalan do samog kraja – izjadao se Tagliafico argentinskim medijima.

Na lijevom beku u Xavijevoj momčadi je na raspolaganju samo Jordi Alba. Tagliafico bi bio odličan 'back up' za igrača kojem su ipak već 32 godine. Nakon svega, Argentincu je žao što nije napravio veći pritisak na čelne ljude kluba iz Amsterdama.

- Znali su koliko mi ta ponuda znači i da želim ići. Nisam htio raditi pritisak jer sam vjerovao da će mi izaći u susret, ali to se nije dogodilo – zaključio je Nicolas Tagliafico.

Linker
11. lipanj 2024 13:24