BLATTER

Dogodine kamere na gol-crti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2011. 13:07

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter najavio je u intervjuu za njemački Bild uvođenje kamera na gol-crtu od sljedeće sezone. Govorio je i u optužbama za korupciju, sucima i ženama u nogometu.

Razgovor je, međutim, otvoren provokativnim pitanjem Bildova novinara: Zašto sa 75 godina ne uživate u mirovini?

- U fazi sam u kojoj se ne mogu zaustaviti. Moram nešto raditi. Da se sada povučem, imao bih grižnju savjesti. Još uvijek nisam završio svoju misiju. FIFA-in se brod trenutno nalazi u oluji i moram ga ponovno uvesti u mirne vode. Čeka me puno posla, ali otac me učio da nikad ne odustajem. Do 2013. se možemo vratiti u mirne vode, nakon toga ću još dvije godine uživati u plovidbi, a onda mogu reći zbogom - odgovorio je Blatter.

Ako na Googleu upišete Sepp Blatter i korupcija, dobit ćete dva milijuna odgovora…

- Pogrešno je povezivati me s korupcijom. Tijekom godina se to ponavlja, mnogi su me optuživali da sam uzimao mito, ali ništa nisu dokazali. Bilo bi me sram da sam se upleo u takvo što. Savjest mi je čista.

Je li pritisak u nogometu prevelik? Njemački sudac Babak Rafati se pokušao ubiti, velški izbornik Gary Speed si je oduzeo život…

- Moramo biti oprezni, ne smijemo nikoga optuživati za samoubojstva. Ali, mogu reći da su suci pod prevelikim pritiskom. U mnogim zemljama, uključujući i Njemačku, oni nisu profesionalci. Ako naprave tri pogreške, bit će izbačeni s liste, a plaćeni su po utakmici. Treba im sigurnost i profesionalni ugovori. Zato ćemo već na Svjetskom prvenstvu 2014. angažirati isključivo suce koji su profesionalci.

Hoće li suci dobiti pomoć tehnologije?

- Omogućit ćemo im najmanje jednu pomoć - kameru na gol-crti. IFAB će u ožujku glasati za uvođenje kamera i ako odluka bude pozitivna, mogli bismo krenuti s time već od sezone 2012/13.

Može li žena biti predsjednica FIFA-e?

- Trebaju nam žene u Izvršnom odboru, siguran sam da će ih uskoro i biti. Žene su iznimno važne u nogometu i mislim da je moguće da ćemo jednog dana imati ženu za predsjednicu.

Linker
24. rujan 2024 20:34