AP
ANTI CROTTENHAM

Do jučer je Tottenham bio obilježen Hrvatima, a sada ih Harry Redknapp više ne voli?

Modrića mijenja u desetoj minuti s rezervnim golmanom, Ćorluka je sve ćešće prikovan za klupu i tribinu, Kranjčar uopće ne igra, Pletikosa je iza veterana Cudicinija
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 22. listopad 2010. 17:22

Kad mu igrač dobro igra onda ga hvali do nebesa, kad ga makne po strani uopće ne objašnjava razloge. Do jučer je Tottenham bio obilježen Hrvatima, kojih je dolaskom Stipe Pletikose četiri. Dok su lani Modrić, Ćorluka i Kranjčar bili nositelji igre i davali veliki doprinos za 4. poziciju, ove sezone su u “defenzivi”. Ćorluka je sve češće ozlijeđen, zato jest u slabijoj formi, a u taktičkom neredu obrane (šetao ga je s desnog boka na stopera i natrag) platio je ceh premještajem na klupu. Niko Kranjčar je prošle sezone, protiv najjačih (Chelsea, Man. City, Arsenal...) igrao najbolje, kad je to najviše trebalo (ozljeda Modrića), a sada ga nema na mapi.

Jedan je problem navodno Bale jer igra lijevu poziciju, kao da Kranjčar ne može igrati desnu. Drugi je problem sada Van der Vaart koji je došao i igra “što hoće”. Najveći je problem, i ne osjećamo nimalo subjektivnost jer je Kranjčar Hrvat, što Redknapp ne prepoznaje taktičke potrebe momčadi. Kranjčar je uz Modrića i odličnog Van der Vaarta uvjerljivo najveći tehničar i kreativac u momčadi, pa ako netko od posljednje dvojice nedostaje, nije jasno kako i zašto ne posegne za “dobrim momkom” kako titulira Kranjčara. Obično su to “utješne” nagrade igračima koji nisu u planovima struke.

Što se Luke Modrića tiče, njegov izlazak na početku susreta u Milanu da bi oslobodio mjesto rezervnom vrataru dovodi u sumnju slapove Redknappovog uvjeravanja da ga tretira svjetskim igračem bez kojeg njegov Tottenham nije ista momčad. Da je tako, ne izvlači se igrač takve motorike onda kada je najpotrebniji momčadi (koja se brani sa 10 igrača i mora čuvati loptu te pokušati na igrati na kontru), a zadržava najmanje potreban igrač ( Crouch, spor i usamljen u špici).

Problem je dakako što Modrić već duže nije u pravoj formi, odnosno otkako se vratio nakon ozljede. Bez odgovarajućih treninga da nadoknadi propušteno, u neuigranosti s novim snagama (Van der Vaart) s kojima se i taktički sudara u igri, Modrić nije pravi Modrić. Nervoza zato raste i kod Modrića, koji to osjeća a ne vidi kako bi ih tog tunela izišao. Što je najgore ni trener ne poduzima ništa posebnog da ga digne u formi.

Pletikosa je još jedan koji će osjetiti Redknappove “tišine”. Doveden je nakon dugog inzistiranja, ali ako je Gomes logična prva opcija, ne vidimo logiku da hrvatskom vrataru pretpostavlja 36.godišnjeg Cudicinija kojem istječe ugovor i nije se ponudio novi, što opet znači da ga se žele riješiti. Ili možda ne? S Harryjem se nikad ne zna. Hrvatska kolonija to najbolje osjeća, a naš je problem što bi to mogla osjetiti i reprezentacija...

Linker
25. rujan 2024 09:25