EUROPA LIGA

Dinamovi protivnici slavili

Piše: HinaObjavljeno: 25. rujan 2013. 20:37

Idući suparnik zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, Ludogorec nastavlja nizati pobjede u bugarskom prvenstvu.

Aktualni bugarski prvak je u susretu 10. kola na gostovanju u Sofiji pobijedio Lokomotiv 2-1 i zadržao vodeću poziciju na ljestvici. Golove za Ludogorec postigli su Aleksandrov (24) i Marcelinho (29), dok je strijelac za Lokomotiv bio Trifonov (37).

Ludogorec vodi na ljestvici bugarskog prvenstva sa 24 boda, četiri više od Boteva iz Plovdiva. Susret Dinama i Ludogoreca na rasporedu je 3. listopada u Razgradu.

Uspješan je bio i Čornomorec koji je nakon trijumfa u Zagrebu protiv Dinama nastavio pobjednički niz. U susretu 16-ine finala ukrajinskog Kupa Čornomorec je na gostovanju pobijedio trećeligaša Enerhija Mikolajiva 4-0. Strijelci za momčad iz Odese bili su Bakaj (1), Didenko (41), Slinkin (83) i Valeev (90). Bila je to šesta uzastopne pobjeda Čornomoreca u svim natjecanjima.

Nogometaši PSV Eindhovena, skorašnjeg suparnika zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, izborili su plasman u treće kolo nizozemskog kupa nakon što su na Philips stadionu pobijedili drugoligaša Telstar 4-1.

Gosti su poveli u devetoj minuti golom Matusiwe, no PSV je do poluvremena okrenuo rezultat, a potom u nastavku susreta zabio još dva gola. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Jurgen Locadia (45-11m, 74-11m, 90), a gol za momčad iz Eindhovena zabio je i Florian Jozefzoon (40).

Prolaz u treće kolo izborio je i NAC iz Brede pobijedivši na gostovanju četvrtologaša Smitshoek 2-1. Mladi hrvatski napadač Stipe Perica odigrao je za NAC cijeli susret.

Linker
22. rujan 2024 03:37