Boško Šutalo u dresu Standarda

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
NOVA PRILIKA

Dinamov najskuplji promašaj hvata formu, a jedan Hrvat je odigrao doslovno savršenu utakmicu

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u najboljim europskim nogometnim ligama
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 10:25

Još jedan nogometni vikend je za nama, a u deset najjačih europskih liga važnu su ulogu imali i hrvatski nogometaši. Uz pomoć Sofascorea donosimo vam pregled 10 najboljih ostvarenja Hrvata ovog vikenda.

Na vrhu je, naravno, Andrej Kramarić koji je postigao sva tri gola za svoj Hoffenheim na utakmici protiv Kiela (3:2). On je za svoju izvedbu dobio maksimalnu ocjenu 10 te je najbolji igrač prvog kola Bundeslige. Odmah do njega je još jedan igrač iz njemačke lige, Lovro Majer. On nije postigao tri, ali jeste dva gola i to na utakmici protiv Bayerna. Štetom po njega Wolfsburg je izgubio (2:3), ali Majer je odlično ušao u sezonu i s ocjenom 7,8 bio najbolji igrač svoje momčadi.

U belgijskoj Pro League ove sezone igra šest hrvatskih nogometaša, a najbolji među njima u nepotpunom petom kolu je bio Boško Šutalo. Igrač kojega je Dinamo svojedobno platio 4,05 milijuna eura, pa ga dvije godine kasnije pustio bez odštete, bio je s ocjenom 7,6 bio najbolji igrač Standarda koji je na svojem travnjaku bio bolji od Beerschota (1:0).

Fenerbahçe je upisao uvjerljivu pobjedu u gostima kod Rizespora (5:0), a iako su napadači imali svoj dan, odličan je bio i Dominik Livaković koji je dobio ocjenu 7,5.

Odličnu su u sezonu ušla i dva igrača Manchester Cityja. ‘Građani‘ su s 4:1 pobijedili Ipswich, a Joško Gvardiol i Mateo Kovačić su bili na travnjaku od prve minute. Gvardiol je dobio ocjenu 7,5, Kovačič 7,4, ali se nažalost i ozlijedio te će neko vrijeme izbivati s travnjaka.

Četiri su igrača ocijenjena sa 7,1. Jedan od njih je Luka Vušković koji je odlično ušao u sezonu u Westerlou. Njegova momčad je trenutno druga na tablici, a u ovom kolu je remizirala protiv Leuvena (1:1). Dobru je utakmicu odigrao i u hrvatskoj javnosti manje poznat stoper Marin Šverko čija je Venezia remizirala u gostima kod Fiorentine (0:0), a u ovom društvu je i Nikola Moro koji je bio jedna od rijetkih svijetlih točki Bologne u visokom porazu od Napolija (0:3). Top 10 ovog ponedjeljka zatvara Toni Borevković čija je Vitória izgubila od AVS-a u trećem kolu portugalskog prvenstva.

Linker
05. rujan 2024 11:01