Martin Baturina
 BORIS KOVACEV/CROPIX
PRIPREMNA UTAKMICA

Dinamo dobio 4:0: Sjajni golovi Ćužea i Kulenovića ostali u sjeni briljantnog novog talenta!

U okršaju prvaka Hrvatske i Slovenije modri su odigrali vrlo dobru utakmicu i deklasirali suparnika
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. lipanj 2021. 20:05

Damir Krznar uručio je prije utakmice svojem kolegi s Murine klupe uokviren Dinamov dres, kao dar slovenskom prvaku, a onda ga je i pobijedio. Dinamo je u prvom pripremnom susretu slavio 4:0. A moglo je biti i više, raspoloženi su bili Krznarovi igrači, a prije svih pokazao se 18- godišnji Martin Baturina.

Dinamo se predstavio s dvije momčadi, startala je ona s više zvučnih imena i lanjskih prvotimaca, razigrani su bili Modri, kreirali su Mišić i Majer, probijao Stojanović... Majer je prvi zaprijetio, pucao pokraj gola, Ćuže je, pak, pucao u blok. Jedina loša vijest ozljeda je Jakića iz 18. minute, vidjet ćemo je li štogod ozbiljno, brzo potom Dinamo je poveo. Ćuže je s lijeve strane sjajno i snažno pucao visoko, od grede je lopta odsjela u mreži. Potom je zabio i Sandro Kulenović, primio je loptu u šesnaestercu, smirio ju i precizno pogodio donji kut. Vratili su se Ćuže i Kulenović s posudbi, ovi golovi sigurno su im bili bitni za samopouzdanje.

Ovdje možete pogledati cijelu utakmicu:

Predstavili su se u nastavku Čavlina, Štefulj, Špikić, Janković..., ali najupečatjiviji je ostao nastup Martina Baturine, okrunio je predstavu s dva gola. Prvi put je poentirao udarcem s vrha šesnaesterca nakon sjajne akcije koja je krenula od vratara Čavline, a drugi je bio još ljepši. Primio je loptu na 18-19 metara leđima okrenut golu, fintom se oslobodio čuvara, namjestio na udarac i snažno i precizno pogodio od grede i zaradio veliki pljesak malobrojnih prisutnih.

Slovi Baturina za velikog talenta, već na startu priprema takvim se i predstavio. Spomenimo da su Dinamovi igrači promašili još nekoliko velikih prilika, najveću sigurno Komnen Andrić. Odlično je oduzeo loptu, iščeprkao loptu na centru, krenuo sam prema golu, domaći vratar već se predao, no Andrić je sa šest-sedam metara pucao pokraj gola.

Dobar start Dinama, Mura je ipak slovenski prvak koji kreće od prvog pretkola Lige prvaka kao i Dinamo, pa je u istoj fazi priprema.

DINAMO - MURA 4:0

Murska Sobota. Sudac: Matej Kapun. Stadion Fazanerija. Bez gledatelja. Strijelci: 1:0 - Ćuže (28), 2:0 - Kulenović (41), 3:0 - Baturina (82), 4:0 - Baturina (87)

DINAMO: Zagorac (od 58. Čavlina) - Stojanović (od 58. Kastrati), Lauritsen (od 46. Šutalo), Perić (od 46. Theophile), Moubandje (od 46. Štefulj) - Jakić (od 19. Franjić) - Majer (od 46. Špikić), Tolić (od 58. Baturina), Mišić (od 46. Atiemwen), Ćuže (od 58. Janković) - Kulenović (od 58. Andrić). Trener: Damir Krznar.

MURA: Obradovič - Lovrič, Maruško, Gorenc - T. Cipot, Erniša, Horvat, Šturm - Mandić, Bobičanec, Maroša; drugo poluvrijeme: Zalokar - Kous, Karamarko, Karničnik, Pucko - Filipovič, Kouter, Antolin, Klepač - K. Cipot, Vujinović. Trener: Ante Šimundža.

Čop otišao u Zagreb, oženio se i vratio na utakmicu

Duje Čop jedan je dan zbog privatnih razloga napustio pripreme, ali se brzo i vratio. Naime, Dinamov napadač već je ranije imao za petak zakazanu svadbu, otišao je iz Slovenije u Zagreb, oženio se i već u subotu ponovno bio s momčadi, stigao je upravo na utakmicu s Murom.

Nije igrao, ali trebao bi zaigrati u nedjelju protiv Maribora.

Linker
24. travanj 2024 01:04